Neljapäev, aprill 25, 2024

Monthly Archives: mai 2014

Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja: Majanduslangus tuleneb peamiselt nõrgast väliskeskkonnast

Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja sõnul on majandusareng olnud nõrgem kui Eesti Panga detsembris avaldatud prognoosis oodatud, kuna välisturgude olukord on olnud oodatust ebasoodsam. Lisaks sellele mängisid esimese kvartali majanduskasvu juures olulist rolli lühiajalised ja ühekordsed tegurid, nagu tavapärasest soojem ilm, mis pärssis energiatootmist, ja valitsemissektori investeeringute vähenemine, vahendab Eesti Pank.

Indrek Neivelt majanduslangusest: Meie areng on juba tükk aega kinni

Pankur Indrek Neivelt ütles Eesti esimese kvartali 1,9 protsendilist majanduslangust kommenteerides, et sisemajanduse kogutoodang (SKT) ei peaks olema kõige tähtsam näitaja. “Ma arvan, et SKT võetakse liiga tõsiselt. SKT peaks olema ühest viiest kuni kümnest näitajast. Aga mitte kõige tähtsam nagu praegu,” ütles Neivelt, vahendab E24.

Taavi Rõivas: Rootsi kasvav majandus pakub võimalusi Eesti eksportijatele

Peaminister Taavi Rõivas ütles kohtumisel Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldtiga, et suhted Eesti ja Rootsi vahel on väga head, kaubavahetus kahe riigi vahel suurenemas ning Rootsi kasvav majandus pakub võimalusi Eesti eksportijatele.

Soome maksuamet nõuab blogijatelt kingituste deklareerimist

Soome maksuamet koostas uued eeskirjad, kuidas blogijad peaksid oma töö tulemusi deklareerima. Lisaks sularahamaksetele peavad nüüd blogijad deklareerima ka kingitused ja tooted, mida nad saavad sponsoritelt ja reklaamiandjatelt.

Edie Campbell on Yves Saint Laurenti uus muusa

Yves Saint Laurenti septembris müügile ilmuva parfüümi muusa on Edie Campbell. Edie ühineb Jessica Chastaini ja Emily Bluntiga, kes esindavad parfüüme Manifesto ja Opium, vahendab Mood.