Teisipäev, aprill 23, 2024

Monthly Archives: mai 2012

Victoria’s Secret tuleb Londonisse

Victoria’s Secret avab peagi oma esimese poe siinpool ookeani.

David Beckham on esimene mees Briti Elle’i kaanel

David Beckham näitab lihaseid ja tätoveeringuid Briti Elle’i kaanel, vahendab Mood.

Mehhiko suurärimees Carlos Slim Helu noolib Euroopa telekomiturgu

Maailma rikkaim mees on teatanud huvist suurendada oma osalust Hollandi ja Austria telekommunikatsioonifirmades. Slim on avaldanud soovi 3,5 miljardi dollarilise investeeringu abil suurendada America Movili osa Hollandi telekomiettevõttest KPN NV 28 protsendini, kirjutab Reuters, vahendab E24.

Reutersi andmetel on  Slim alustanud läbirääkimisi ka Telekom Austria suurosanike Ronny Peciki ja Naguib Sawirisega, kes soovivad müüa oma 20 protsendilist osalust. Ka teine Telekom Austria suurosanik riigiettevõte OelAG, millele kuulub 28,4 protsenti kogu firma aktsiatest, on teatanud Slimi huvist.

Carlos Slimi America Movil on vallutanud kogu Kesk- ja Lõuna-Ameerika, kokku on sisenetud 16 riigi turgudele. Nii ülemaailmne majanduskriis, kui ka praegune euroalakriis on mitmeid Euroopa telekommunikatsioonifirmasid kõvasti räsinud. Seega pole ime, et Slimi-suguseid rahakaid investoreid mitmel pool kahel käel vastu võetakse.

Facebooki kauaoodatud börsidebüüt ebaõnnestus

Facebooki kauaoodatud börsidebüüt ebaõnnestus – esimesel kauplemispäeval suudeti aktsiat hoida õhkõrnas plussis vaid tänu avaliku esmaemissiooni korraldajate tugiostudele. Ehkki esimeste tehingutega kerkis aktsia hind 11 protsenti, 42 dollarini, käis suurem osa kauplemisest selle nimel, et väärtpaberi hind ei langeks alla avaliku esmaemissiooni (IPO) märkimishinna, milleks kujunes 38 dollarit, kirjutab E24.

Piinlikkuse tundmisest investeerimispankurid pääsesid napilt. Facebooki aktsia hind kerkis Nasdaqil päeva lõpuks 23 senti ehk 0,63 protsenti. The Wall Street Journal kirjutas, et aktsia nn stabiliseerivaks agendiks oli investeerimispank Morgan Stanley. See tähendab, et alati, kui aktsia hind hakkas langema 38 dollari lähedale, oli pank sunnitud aktsiaid ostma.

Morgan Stanley oli nimelt aktsiate esmaemissiooni peakorraldaja ja tavaliselt jätavad korraldajad mingi hulga aktsiaid endale – juhul kui nõudlus väärtpaberite järele on liiga suur, saab need müüki paisata. Majanduslehe väitel jätsid korraldajad endale 63 miljonit Facebooki aktsiat koguväärtusega 2,3 miljardit dollarit. Seekord pidid pangad aga aktsiate müümise asemel neid hoopis ostma.

Eesti blogija Bash: Kus Sina oma ehteid hoiad?

Eesti blogija Bash teeb oma blogis erinevaid  DIY projekte. Nüüd on kaunitar välja tulnud laheda ideega — tee endale ise ehtepuu!

“Mina hoian oma (riputamisvõimalusega) ehteid, salle jms harulise männioksa küljes, mille leidsin suve lõpupoole metsas kukeseeni jahtimas käies. Oks on hästi haruline, mittepainduvast tugevast puidust. Peale koju toomist lasin tal metsaniiskusest kuivada, eemaldasin puukoore, lihvisin kergelt liivapaberiga üle, lõikasin oksaharud lühemaks ja lakkisin (vist) põrandalakiga üle. Hetkel ei ole mul veel ühtegi kindlalt alust ehtepuule tehtud, kuna ta seisab mul väga hästi lihtsalt peegli kõrval. Aga mõte oli, et panen oma ehtepuu seisma nt lillepotti, või meisterdan sinna alla puidust aluse. “

“Minu ehtepuu on ca 1 m pikk, mis on super, kuna mul on palju pikki kaelakeesid, mis lühema ehtepuu puhul vastu põrandat lohiseksid. Ühesõnaga, mulle mu puuke väga meeldib ja minu meelest on see parem poes leiduvatest variantidest 🙂 Meisterda endale ka!”