Et Eesti Uisuliit otsustas üleeile õhtul skandaalsel moel läkitada märtsikuus täiskasvanute MMile Jelena Glebova, pole meie kauane esiuisutaja mõistagi süüdi. Glebova loodab usaldust õigustada korraliku tulemusega.

Kahe viimase võistluse võrdluses on Gerli Liinamäe Glebovast parem. Eesti meistrivõistlustel jäi 15aastane piiga peale vahetus võitluses, viimastel nädalatel aga kogus EMil rohkem punkte kui Jelena Glebova universiaadil.

Kas uisuliit võttis vastu Liinamäe suhtes ebaõiglase otsuse? “Ma siiski ei arva nii,” ütleb Glebova. “Ka juunioride MM on väga tähtis võistlus, ja leian, et Gerli vanuses ongi see jõuproov sobivam. Ma ise võistlesin nooremana tõesti samal aastal nii juunioride kui ka täiskasvanute MMil, kuid siis polnud meil tugevat naisuisutajat välja panna.”

“Kui Liinamäe teeb kolme aasta pärast näiteks 160 punkti ja mina samuti, siis ei sõida Sotši olümpial mitte üks, vaid kaks Eesti uisutajat! Küll saame kahekesi suurvõistlustele! Kodune konkurents on väga hea, motiveerib kõiki. Neis riikides, kus suurem konkurents, ongi maailma tugevaimad uisutajad.”