Maire Aunaste saate “Mida teie arvate?” püsikülaline Alex Lepajõe ja tema noor kaasa Kristi said Võrumaal kolmanda lapse vanemateks. Kolmeaastane tütar Laura Kirke ja kaheaastane poeg Hendrik Jaak said endale väikevenna, kellele pandi nimeks Jaan Aleksander. Kokku on Lepajõel nüüd üheksa last, kirjutab ajakiri Nädal.

Alexi päevad Läti piiri lähedal Võrumaa talus mööduvadki peamiselt lapsi kasvatades, lund rookides ja raamatut kirjutades ning ta kinnitab, et naudib sellist rahulikku pereelu.

“Jah, ma olen õnnelik, et mul pole enam tungi ringi joosta. Ma arvan, et inimese elus on olemas kirekrediit ja kui see saab otsa, siis ta rahuneb ja on küps pereeluks,” ütleb Alex. “Igal asjal on elus oma aeg ja minul on nüüd selline aeg.”

Alex kirjutab tõesti juba ammu raamatut. Kiirustamata ja mõtlemata, millal ja kes selle ära võiks trükkida. “See on minu suguvõsa lugu, mida ma kirjutan eelkõige enda jaoks. See algab Mahtra sõja ajast, kuigi suguvõsa areng on jälgitav juba Põhjasõja-järgsest ajast. Raamat jätkub sellega, kui minu vanavanaisa pere siirdus Krimmi ja kuidas tal seal läks. Aga raamatu avaldamisele pole ma mõelnud, mul on kolm väikest last ja enamik energiat kulub neile.”