NordenBladet – Riigikohtu esimees Villu Kõve andis kohtunike täiskogu vastuvõtul kohtute aumärgid Harju Maakohtu kohtunikule Tiia Mõtsnikule, riigikohtunik Henn Jõksile ja Tartu Maakohtu kohtunikule Donald Kiidjärvele.

Tiia Mõtsnikule omistati aumärk silmapaistva tööpanuse eest kohtute omavalitsusorganites. Tiia Mõtsnik alustas kohtuniku tööd 1997. aastal Tallinna Linnakohtus. 2006. aastast on Tiia Mõtsnik töötanud Harju Maakohtu kohtunikuna.

Henn Jõks pälvis aumärgi pikaajalise laitmatu töö eest. Henn Jõks asus kohtunikuna teenistusse 1987. aastal, kui ta valiti Võru rajooni rahvakohtu rahvakohtunikuks. 1994. aastast on Henn Jõks töötanud riigikohtunikuna.

Donald Kiidjärve tunnustati aumärgiga pikaajalise laitmatu töö eest ning eriliste teenete eest õigus- ja kohtusüsteemi arendamisel. Ta on töötanud kohtunikuna alates 1991. aastast. Alates 1993. aastast töötab Donald Kiidjärv Tartu Maakohtu kohtunikuna.

„Kuigi sel aastal esitati aumärgile 14 kandidaati, tundub, et otsuse tegemine polnud komisjonile raske: peaaegu kõik hääled kogunesid aumärgi saanud kolme kohtuniku taha. See näitab, et tegemist on kohtunike korpuse tuntud ja tunnustatud liikmetega,“ sõnas aumärgi komisjoni esimees Viive Ligi.

Kohtute aumärke jagati neljandat aastat. Märgiga tunnustatakse kohtunike kõrgetasemelist kutsetööd ning panust Eesti õigus- ja kohtusüsteemi arengusse. Aumärgi võivad saada kõik Eesti kohtunikud. Ettepanekuid aumärgi kandidaatide kohta saavad esitada kohtunikud ja juristide kutseühendused.

Lisaks andis koolitusnõukogu välja läbi aegade parima koolitaja auhinna endisele riigikohtunikule Eerik Kergandbergile. „Eeriku koolitused on aktuaalsed, lihtsas keeles ja arusaadavad. Ta kasutab näiteid elust enesest,“ sõnas koolitusnõukogu nimel Margit Jõgeva.