NordenBladet – Tartu maakonna raamatukoguhoidjad kutsuvad lugejaid osa võtma väljakutsest “Lugemine ühendab: lugemissild Tartumaalt Põhjamaadesse”, et juhtida tähelepanu põhjamaade kirjandusele.

Kümme kuud vältav lugemisüritus on põhjamaade kirjandust tutvustav ja meelde tuletav ettevõtmine. Eelkõige aga põnev teekond, mille jooksul on võimalik seigelda nii vanade saagade karmis maailmas kui ka nautida põhjamaade aegumatut klassikat. Samuti lasta end haarata kirevatest muinaslugudest ja mütoloogiast, uudistada uuemaid põhjamaiseid autoreid ning elada kaasa teravate süžeepööretega kriminullidele. Ampluaa on lai ning lugemist leiab sellest nimekirjast iga raamatusõber, osalema on oodatud nii lapsed kui ka täiskasvanud!

Lugeja, kes soovib väljakutsest osa võtta, saab endale kohalikust raamatukogust nostalgilise lugejakaardi, millele kirjutatakse kõik need põhjamaised teosed, mille ta raamatukogust lugemiseks laenutanud on. Eesmärgiks on täiendada oma lugemispagasit 50 põhjamaa autori raamatuga (loomullikult võib ka rohkem!) ning ületada seeläbi sild Tartumaalt Põhjamaadesse – pea kohal veiklemas virmalised, kõrvus kajamas polaarrebase hüüd ning tagataskus mitu väärt raamatut, mis selle teekonna võimalikuks teevad.

Väljakutse sai alguse 2020. aasta jaanuaris ning läheb lukku oktoobri viimasel päeval. 2020. aasta novembris aset leidva põhjamaade kirjanduse nädala raames toimub tublimate lugejate autasustamine ning kokkuvõtete tegemine. Lugejat sõbralikult suunavad ning raamatukoguhoidjat abistavad nimekirjad eesti keelde tõlgitud põhjamaade kirjanduse loeteluga on olemas Tartu raamatukogudes.

Küsimuste korral ning täpsema info saamiseks pöörduge oma kohalikku raamatukokku.

Avafoto: Pexels