NordenBladet — Riigikogus moodustati täna toetusrühm, mille eesmärk on tähelepanu juhtimine Eesti loodusele ja selle kaitsmisele.

Toetusrühma esimees Peeter Ernits ütles, et kuigi Eestis on praegu looduskaitse all viiendik maismaast ja 27 protsenti territoriaalmerest, halveneb paljude liikide ja elupaikade olukord siiski pidevalt. Tema sõnul on kaitsealustest liikidest viimasel ajal lausa kolmandiku ohustatus tõusnud. „Samal ajal on looduskaitsest saanud arvukate piirangute tõttu paljude maaomanike jaoks kardetav koll, kes inimeste tegevust pärsib ja üles on kerkinud küsimus, kas tänases Eestis pole looduse kaitsmisega mitte liiale mindud. Riigikogu looduskaitse toetusrühm kavatseb nende üha teravamaks muutuvate küsimustega aktiivselt tegeleda,“ rääkis Ernits.

Toetusrühma liikmed

Looduskaitse toetusrühma aseesimees on Jevgeni Ossinovski ja toetusrühma liikmed Siim Pohlak, Siret Kotka, Erki Savisaar, Urmas Espenberg, Anti Poolamets, Ruuben Kaalep, Katri Raik, Heljo Pikhof ja Heiki Hepner.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 66 parlamendirühma ja 70 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri

Toetusrühmade nimekiri

 

Allikas: Eesti Riigikogu