NordenBladet – Niinimetatud keskklass elab pideva ootuse seisundis, lootuses, et mingi väline jõud saabub neid abistama ning täidab nende soovid ja unistused. Nad ootavad, et tuleb lotovõit ning võluväel lahenevad kõik nende probleemid. Kahjuks reaalsus on midagi muud. Võidavad alati need, kes pingutavad.

Alam- ja keskklass toimib teadvuse niisugusel tasandil, mis soosib passiivset elu paranemise ootamist. Kangelane, kes neid võiks päästa, on kas J-mal, valitsus, ülemus või abikaasa. Keskmise inimese mõttemallid kultiveerivad niisugust lähenemisviisi.

Olen elu jooksul loonud mitmeid edukaid ettevõtteid ning ka korduvalt täiesti läbi põlenud, pankrotistunud ning hävinud. Kui päris aus olla, siis hävinud alati rohkem kui võitnud, aga… kuna minu näol pole tegu allaandjaga, siis soovin jagada teile oma õppetunde – neid kasulikke ja õpetlikke õppetunde, mis on mind eesmärgile ja läbilöögile lähemale viinud.

Siin on minu 9 soovitust, et su suured projektid õnnestuksid:

– KÕIGE OLULISEM: Veendu, et projekt millega tegelema soovid hakata on õpetlik või maailmale-inimkonnale kasulik-vajalik, et sa ise seda tehes kasvaksid inimesena
– Sinu heal ideel pole kaalu, kui sa seda ellu ei hakka viima. Ideesid on teostada alati kordades keerulisem kui välja mõelda.
– Räägi oma ideest, tee sellele reklaami (ära karda, et sinu idee varastatakse, sest nagu ma eelmises punktis ütlesin, teostus on keerulisem kui idee ise. Hea idee on see, millega kaasneb juba nägemus, kuidas seda teostada.
– Ära kohku fakti ees, et soovid ehitada miljardi euro ettevõtet aga miljonit vaba raha pole. Raha on maailmas palju.
– Ole järjepidev ja enesekindel. Kui sa usud oma plaani, siis tee kõik selleks, et see teostuks.
– Ära arenda ettevõtet võttes võlgu. Mida orgaanilisemalt sinu ettevõte kasvab, seda rahulikumalt saad öösiti magada ning seda vähem kannatab sinu plaan majanduskriiside ajal
– Leia mõttekaaslasi ja koostööpartnereid
– Anna maailmale tagasi… teha tasub ainult head! Kui inimene ja ühiskond spirituaalselt ei kasva ja arene, siis pole sinu plaan jätkusuutlik. Kui sa midagi tõeliselt suurt tahad korda saata, siis tea, et suured teod saavad alguse väikestest muutustest. Ole sina see, kes selle ahela omavahel kokku toob.
– Ära karda kaotada, ära karda, et sind välja naerdakse. Suuri laevu saadab alati kajakate kisa. Vahel läheb ka mõni laev põhja, sellega tuleb arvestada. Võta seda sellisel juhul kui õppetundi.

Olen andnud Rootsis korduvalt inglise keelseid koolitusi teemadel: “Kuidas end sotsiaalmeedias nähtavaks teha, läbi lüüa ja ning sellest teenida” ning “Kuidas saavutada edu, liituda elitaarsete ringkondadega ning leida investorid oma miljoni-euro äriplaanidele!” Viimase konveretskoolituse sisust olen teinud ka ingliskeelse lühikokkuvõtte NordenBladet.com lehele, vaata SIIT. Luban, et tõlgin peagi postituse ka eesti, soome ja rootsi keelde, et kõik huvilised saaksid lugeda. Inimeste huvi nende teemade vastu on väga suur ning need õppe-mõttetalgud olid väga edukad ja sellest kasvas välja idee teha era koolitusfirma ning ärikool. Kontseptsioon oleks iseenesest lihtne – anda edasi oma teadmisi ning kaasata ka teisi oma ala eksperte. Ütlen ausalt, et ma ei tunne ennast ise nii targa või edukana, nagu mõned inimesed ehk minust mõtlevad. Aga kui keegi sellest abi, motivatsiooni ning julgust saab, siis usun, et plaanil võib olla isegi jumet. Loomulikult vajaksin ma selliseks projektiks ka partnerit või partnereid, sest minu prioriteet nr üks on alati kodu, siis meedia, siis hobid ja kunst ning alles siis nö “jätku-hobid” ning uued projektid. 🙂

Helena-Reeda 9 soovitust, et su suured projektid õnnestuksid, on refereeritud blogist: “Helena-Reet: Minu muster – suured plaanid õnnestuvad, väiksed plaanid ebaõnnestuvad + 9 SOOVITUST, et ka sinu suured projektid õnnestuksid!