NordenBladet – Üks õnneliku elu saladus on endale väljakutsete esitamine ning seejärel nende seljatamine. Kuid teooria on alati lihtsam kui praktika ning paljudel jääb tihti enesekindlusest ning vaimsest jõust puudu. Inimesed lahendavad probleeme erinevalt, ent edu saavutamiseks on kõige olulisem on muuta oma mõtteviisi – siis muutub ka elu ja tulemused! Oma elu saab ise õigesse rööpasse suunata, ent selleks on vaja treenida oma suhtumist ning mitte valida alati lihtsamat teed.

1. KOHANEMINE – vaimselt tugev ja enesekindel inimene kohaneb oludega ning on muutustele avatud. Laiapõhine haridus ja kohanemisoskus tagab globaliseerunud ühiskonnas alati edu!

2. OSKUS SÄILITADA RAHU – Ka kõige keerulisemas olukorras suudad jääda rahulikuks ja üritad olukorda mõistusega lahendada. Sinu jaoks on hääle tõstmine alandav.

3. EI PEALISKADSUSELE – Su mõtted, huvid ja tegevused ei ole pinnapealsed ning ei piirdu vaid pealiskaudsete teemadega. Sa ei näe asju pelgalt sellistena, nagu need esmapilgul paistavad. Sa vaatad asju süvitsi ja uurid enne, kui teed mingeid järeldusi.

4. OSKUS VABANDADA – Intelligentne ning vaimselt tugev inimene teab, millal on õige aeg vabandada ning see on elementaarne viisakus mitte häbiasi. Sa saad aru, kui oled teinud vea ja sa ei karda oma vigu tunnistada. Mõistad, et vabandust paludes jätad endast parema mulje.

5. TEED ASJU SOOVIMATA MIDAGI TAGASI SAADA – Isetu inimene jõuab lõppkokkuvõttes kaugemale kui inimene, kes teeb kõike tagamõttega ning enesekasu eesmärgil. Kui teed kellelegi heateo, siis sa ei eelda, et see inimene tasub sulle kuidagi. Vaimselt tugev inimene annab rohkem kui võtab.

6. SA TUNNED PIIRE – Kõigil meil on oma piirid. Ning kõigil situatsioonidel on piirid. Tark inimene õpib neid tundma, kehtestab piirid ning ei lase teistel enda seatud piire ületada ning austab ka teiste omi.

7. EI HALETSE ENNAST – Lihtne on laskuda depressiooni ning lasta tusatujul endast võitu saada. Ent enesehaletsus ei lahenda ühtegi probleemi. Selle asemel vaimselt tugev inimene mõtleb, kuidas olukorda muuta ning negatiivse energia asemele positiivne tekitada.

8. VÕTAD HEAD NÕU KUULDA – Sa oled avatud tagasisidele ning kuulad ära, mida teistel on öleda. Sa ei karda oma arvamust välja öelda, samuti ei pelga sa teiste arvamusi, olgu need negatiivsed või positiivsed. Sa oled tagasisidele avatud, sest tead, et saad sellest õppida.

9. USALDAD OMA SISETUNNET – Sa tugined oma sisetundele. Sa usud kogemustesse, sest need aitavad sul paremini oma sisemist häält ära tunda ja seda kuulata.

10. OLED TÄPNE – Vaimselt tugev inimene on täpne. Keegi ei pea tema järgi ootama ning tema enda ajakava on korralikult planeeritud. Sa väldid asjade edasi lükkamist. Sulle meeldib ülesandeid ja projekte lõpule viia enne, kui liigud järgmise asja juurde.

11. OSKAD ÖELDA “EI” – Vaimselt tugev isiksus kehtestab ennast ning ei karda öelda “ei”. Kõik ei pea alati meeldima, kõike ei saa alati teha ning kõikjale ei pea alati jõudma. Teed oma valikud lähtuvalt oma päevakavast ning vajadustest.

12. MÕISTAD SEDA, ET KÕIKE EI SAA MUUTA – Elus on asju, mida me ei saa muuta. Paratamatuga ei ole mõtet võistelda. Lepi sellega ja mine edasi!

13. KÕIGILE EI MEELDI MITTE KEEGI – Tuleb keskenduda endale ning vähem muretseda selle pärast, mida keegi teist arvab. Kõigile ei meeldi mitte kunagi.

14. OSKUS ANDESTADA – Vaimselt tugev inimene on lahke ning siiras. Ta saab endaga hästi läbi, usaldab ennast ning seetõttu andestab nii endale kui teistele. Ei ole mõtet kanda kaasas negatiivsuse koormat. Kõik inimesed on sündinud selleks, et spirituaalselt areneda ning sellel teel tuleb ette ka kukkumisi ning eksimusi.

15. LASED TEISTEL END AIDATA – Sa oled valmis vastu võtma abi. Sa tead täpselt, millistes valdkondades on sul puudujääke ja sa ei karda teistelt abi paluda või nõu küsida. Kaks pead on kaks pead!

Avafoto: Pexels

 

Loe ka:
12 LIHTSAT NING JÄRGIPROOVITUD TÕDE, mis aitavad sul elus läbilööki saavutada!