NordenBladet — 17. detsembril kinnitas Eesti Teaduste Akadeemia juhatus Tallinna Ülikooli ettepanekul ajalooajakirja Acta Historica Tallinnensia uue peatoimetaja ja uue toimetuse. Peatoimetaja ülesandeid täidab uuest aastast Tallinna Ülikooli kultuuriajaloo professor Marek Tamm, uuteks ajakirja toimetajateks nimetati poliitilise filosoofia professor Liisi Keedus, Ajaloo, arheoloogia ja kunstiajaloo keskuse (AAK) vanemteadur Anu Mänd, baltisaksa uuringute ja keskkonnaajaloo professor Ulrike Plath ja AAKi vanemteadur Maie Pihlamägi, kes oli ühtlasi ajakirja senine peatoimetaja ja panustab uue toimetuse töösse 2020. aasta lõpuni.

Uus toimetus soovib jätkata 1997. aastal asutatud teadusajakirja senist suunda, avaldades kõrgetasemelisi artikleid Ida-Euroopa, Läänemere piirkonna ja Baltimaade ajaloost keskajast 20. sajandi lõpuni. Alates 2021. aastast on plaanis minna senise ühe numbri asemel kahe numbri avaldamisele aastas, samuti on eesmärk laiendada ajakirja kaasautorite ringi nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt ja töötada välja ajakirja uus kujundus ning küljendus. 2020. aasta alguses moodustakse ajakirja uus rahvusvaheline toimetuskolleegium.

Acta Historica Tallinnensia avaldab kaastöid nii eesti kui ka inglise keeles, kõik ajakirja kaastööd on tasuta veebis loetavad (open access). Ajakirja indekseerivad mitmed mainekad rahvusvahelised andmebaasid, sh Arts and Humanities Citation Index ja Scopus. Ajakirja kirjastajana jätkab Eesti Teaduste Akadeemia kirjastus. Ajakirja väljaandmist toetavad TLÜ humanitaarteaduste instituut ja AAK.

 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT