Traditsioonilised Rootsi 70ndate-hõngulised puutallaga kingad on saadaval 150 H&Mi kaubamajas alates 20. aprillist. Swedish Hasbeens on alati valmistanud oma kingi käsitööna ja keskkonnasõbralikest materjalidest, tõestades nii, et mood võib olla ka looduslikult taaskasutatav, vahendab Mood.

“Mulle meeldib Hasbeensi puidu ja naha ehe tunne, ning samuti see, et nad võtavad midagi traditsioonilist ja rootsipärast, ja teevad sellest midagi moodsat ja kaasaegset,” ütleb H&Mi disainijuht Ann-Sofie Johansson. “Me usume parema maailma jaoks paremate kingade tegemisse. Me tahame, et mood oleks lõbusam, loomingulisem ja sõbralikum nii inimestele kui ka loodusele.”

“Me armastame H&Mile disainimist! See on võrratu idee – jagada Hasbeensi ideed ning teha need kingad kättesaadavaks inimestele üle maailma,” ütleb Swedish Hasbeensi looja ja disainer Emy Blixt.

Swedish Hasbeens on disaininud H&Mile kolm kotamudelit: gladiaatorikota, puutallaga suvesandaali ning lahtise varbaga kota. Kõik mudelid on saadaval kolmes värvitoonis. Kotade hinnad jäävad 50 ja 60 euro vahemikku.

Lapsepõlvesõbrannad Cilla Wingard Neuman ja Emy Blixt lõid Swedish Hasbeensi 2007. aastal. Nende kingi müüakse 22 riigis. Lugu algas 2006. aastal, kui Emy leidis 300 paari 70ndate stiilis kotasid, mis olid valmis uut elu alustama. Nende põhjal disainis ta lihtsa puutalla ja nahast pealisega kingad, mida on mugav kanda. Täna kannavad Swedish Hasbeensi kingi teiste seas näiteks Sarah Jessica Parker ja Maggie Gyllenhaal.

Swedish Hasbeensi kingadel on hing, mille on andnud neile ajalugu, traditsioonilised meetodid ja looduslikud materjalid.