Moeajakirjanik Anu Merila tõdes Evelin Ilvese skandaalset Rootsi-visiidi peakatet kommenteerides, et seisus kohustab, mis muu hulgas tähendab avalikkuse teenimist ning sensatsiooni vältimist.

Eesti presidendipaari visiidil Rootsi pälvis sisust rohkem tähelepanu esileedi garderoob, mida meedias nimetati julgeks ja mis kohati meenutas noorte moekunstnike konkurssi Supernoova. Presidendipaaride riigivisiitidel on prouade garderoob alati luubi all, hinnangutest ei pääse ei Ameerika esidaam Michelle Obama ega Prantsusmaa presidendi abikaasa Carla Bruni-Sarkozy.

Evelin Ilvesele on südamelähedane valge värv ning just valges kostüümis on ta korduvalt laitmatu välja näinud. Rootsi-visiidi valge viltkübar aga “ei läinud läbi”. Vaieldamatult oleks see peakate skandaali tekitanud ka teiste esidaamide peas.

Eesti jaoks ei looda uusi reegleid, stiilsuse põhimõtted kehtivad kõrgseltskonnas ühtviisi. Seisus kohustab, noblesse oblige, mis muu hulgas tähendab avalikkuse teenimist ning sensatsiooni vältimist.

Küsimusele “Aga miks ma ei või?” võiks vastata, et aeg ravib küll haavad, kuid keeldub kustutamast vanu kombeid. Stiilne naine ei ole see, kes esimesena silma torkab, vaid see, kes lõpuks maitsekana meelde jääb.

Loe lisaks:
Anu Merila: “Iga päev püüan jätta aega sõprade jaoks, nendega suhelda, et mitte töölaviini alla mattuda.”