“Kandelina tundub mulle hästi lapsesõbralik viis, kuidas tegeleda oma igapäevatoimetustega väiksekese kõrvalt. Tema vajab oma esimestel kuudel eelkõige kinnitust sellele, et maailm on turvaline koht,” räägib Elis Aunaste ajakirja Pere & Kodu erinumbrile 9 kuud.

“Ka mulle endale meeldib see tunne, kui laps on mu kõhu vastas,” ütleb hiljuti Danel Kanter´iga lapse saanud Maire Aunaste tütar Elis Aunaste.

“Kui linasse mähitud ja ema keha vastu seotud lapsega suurde kaubanduskeskusse minnes võib olla üsna kindel, et ta jääb rahulikuks, siis näiteks vankris olles võiks teda äratada keskkonna äkiline muutus,” arvab Elis.

Värske ema arvates võib lina puuduste hulka lugeda meie karmi kliima, mistõttu on talvel keerulisem valida riietust — tuleb otsustada, kas siduda laps soojemate riietega oma riiete peale või õhemalt oma üleriiete alla.

“Ma pole veel leidnud endale nii suurt jakki, mille alla laps peita, nii et olen siiani olnud üsna tagasihoidlik lina kasutaja. Aga see on mul alati vankris kaasas. Näiteks kaubanduskeskusse on vankriga küll mugavam minna, kohale jõudes aga on kaval laps välja võtta ja kergemates riietes enda külge siduda.”

Loe lisaks:
Elis Aunaste on lapseootel