NordenBladet — Soomes on madala palgaga inimeste maksud väiksemad kui mitmetes teistes Euroopa riikides, aga kõrge palgaga inimesi maksustatakse rohkem kui mujal Euroopas. Soome maksumaksjate liidu poolt tehtud uuring näitab, et madala palga puhul ehk kuni 28 600 euro suuruse aastapalga juures on Soome maksukoormus veel Euroopa keskmine. Keskmist palka ehk kuni 44 000 eurot aastas teenivate inimeste maksud on aga Soomes 2,5 protsendipunkti võrra kõrgemad kui Euroopas keskmiselt, vahendab Yle.

Mida kõrgem palk, seda kõrgemad on Soomes maksud. 67 700 euro suuruse aastapalga juures on Soome maksukoormus 4 protsendipunkti kõrgem ja 143 000 euro suuruse aastapalga juures ligi 7 protsendipunkti võrra kõrgem kui Euroopas keskmiselt.

Teised riigid nagu Belgia, Saksa, Itaalia ja Taani maksustavad keskmise palgaga lastetuid palgasaajaid oluliselt enam kui Soome. Uuringus oli võrreldud Soomet 14 Euroopa riigiga, mille hulgas olid Belgia, Suurbritannia, Hispaania, Holland, Iirimaa, Itaalia, Austria, Norra, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Šveits, Taani ja Eesti.