NordenBladet – Homsest, 14. novembrist on Stella Soomlaisi stuudios avatud Linda Aasaru näitus “Inverted Archaeology”. Näituse moodustavad kogumid kaameraga jäädvustatud rõivajäljenditest. Arheoloogilisi leide meenutavad fotod annavad tänu põhielemendi distantseerimisele võimaluse märgata rõiva olemust läbi teisenenud perspektiivi.

Algselt Linda Aasaru magistritöö lõpukollektsiooni jaoks valminud jahusse pressitud jäljendid loodi trompe l’oeil stiilis kangaprindi disaini eesmärgil. Saadud jäljenditest valmis aga 9-komplektiline kollektsioon. Näituse raames ongi fookuses protsessi käigus valminud fotod.

Linda Aasaru (1990) on vabakutseline moedisainer. Ta on omandanud moedisaini kõrghariduse Rootsi Tekstiiliülikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias. Samuti on ta on end täiendanud õpingutel Taani Kuninglikus Kunsti- ja Disainiakadeemias. 2019. aasta jaanuaris esitles ta oma magistritöö lõpukollektsiooni Kopenhaageni moenädalal Skandinaavia moetudengite konkursi Designers’ Nest finaalis. “Inverted Archeology“ on tema esimene isikunäitus.

Linda Aasaru näitus “Inverted Archaeology” jääb avatuks kuni 12.detsembrini.

Avafoto: Linda Aasaru