Tom Ford mõtleb jälle naiste peale – moekunstnikul on üle viie aasta valminud naisterõivaste kollektsioon. Ford esitles oma 2011. aasta kevad/suve kollektsiooni valitud moeajakirjanikele juba septembris. Hiljaaegu rääkis ta oma plaanidest ajakirjas V Julia Restoin Roitfeldile, kes on peatselt ametist lahkuva Prantsuse Vogue’i peatoimetaja Carine Roitfeldi tütar.

“Ütlesin endale, et ma ei tule naistemoe juurde tagasi enne kui tunnen, et mul on midagi uut öelda,” rääkis ta. “Mulle tundub, et mood on muutunud liiga tõsiseks ega vasta enam klientide nõudmistele. Mood peab inimesed rõõmsaks tegema. See on luksus, mis peaks inimeste elukvaliteeti parandama.”

Sõnu “rõõm” ja “lõbu” kasutab Ford selles intervjuus korduvalt. Oma inspiratsiooniallikaks nimetab ta “tõelist naist”. “Tõelised riided tõelisele naisele,” räägib ta. “Ma tahan keskenduda oma tõelistele klientidele. Sellepärast näitasin ma teda tema erinevates versioonides. Erinevas vanuses erinevad naised. Asi on isikupäras, erinevates kehatüüpides, naistes, kellel on oma stiil.”

Ford usub, et ta tunneb oma klientuuri. “Minu kliendil on oma stiil, ta tunneb ennast hästi. Minu eesmärk on aidata naistel esile tuua oma parimat mina.”

Tundub, et niipea Ford naisi hüljata enam ei kavatse. Oma tulevikuplaanide kohta ütleb ta: “Veel rohkem moodi. Ma armastan oma tööd ega jõua ära oodata, mil saan järgmise kollektsiooniga tööd tegema hakata.”