“63 protsenti .ee domeenidest jäeti ümber registreerimata ja domeenireform ebaõnnestus,” kirjutas Virgo Kruve 6. jaanuaril oma blogis.

“Eile kukkus .ee domeenide ümber registreerimise tähtaeg. Selleks ajaks reageeris vaid 37 protsenti reformi jõustumiseni omale domeeni registreerinutest. Tervelt 63 % domeenidest ehk umbes 50 000 aadressi on siiani uuendamata ja nende suhtes algas 3 kuud kestev kustutamise menetlus.”

“Kuni 5. veebruarini on veebileht kättesaadav ja toimivad ka e-mailid (muud veebi teenused). Pärast seda on domeeni serverite kirje kustutatud ning veebileht ega muud teenused pole kasutatavad. Kuni 5. aprillini on aega senisel omanikul aadress ikkagi ümber registreerida ja vältida domeeni vabale turule jõudmist.”

“Mina nimetaksin 63 % aadresside uuendamata jätmist reformi ebaõnnestumiseks. Inimesed olid sellest teadlikud ja küsimus ei olnud väheses infokampaanias. Pigem olid takistused mujal, minu arvates ennekõike ülikõrges hinnas. Miks ma peaksin eelistama 3 korda kallimat .ee domeeni kui saan .eu soodsamalt ning lisaks toetab see ka täppidega tähti. Rootsi .se toetab nende täppidega tähti juba 2003. aastast aga meie, kes tahame olla internetis tiigrid, ei saa sellega hakkama isegi mitte 2011. aastal.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Virgo Kruve blogist