NordenBladet – Homme, 16.oktoobri õhtul algab seitsmeteistkümnes Tallinn Fashion Weeki moenädal, mis meelitab moerahva neljaks päevaks Kultuurikatlasse ning toob 16.-19. oktoobril lavale Eesti moedisaini silmapaistvamate tegijate loomingu. Moenädala avapäev kulmineerub suurejoonelise Kuldnõela galaga, mille raames antakse üle tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad.

Kell 18 avab moenädala kolme disaineri, Agne Talu-Vürmeri, Kalle Aasamäe ja Vilve Unt´i loomingut esitlev moeetendus.

Avaetendusele järgneb kell 20 Kuldnõela gala, mille raames jõuab publiku ette kodumaise moekunsti tipp. Eesti moedisaini auhinnaga Kuldnõel tunnustatakse silmapaistva moelooja järjepidevat tööd vähemalt viimase viie aasta vaates. Silmas peetakse kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, samuti pööratakse tähelepanu müügiedule ning ekspordivõimekusele. Kuldnõela auhinnale on tänavu nomineeritud Iris Janvier, Kirill Safonov ja Tanel Veenre.

Kuldnõela kõrval antakse välja ka Hõbenõel, millega pärjatakse julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest moelooja, kaubamärk või kollektsioon, mis on olnud viimase aasta kõige silmapaistvamaks sähvatuseks meie moetaevas. Hõbenõela nominentideks on Gita Siimpoeg, Eve Hanson ja Kersti Pohlak.

Kuldnõela žürii koosseisu kuuluvad: Kristi Pärn-Valdoja (ajakirja Säde peatoimetaja), Kristina Herodes (Postimehe moeajakirjanik), Urmas Väljaots (moeajakirjanik), Britta Ratas (Kaubamaja turundusdirektor, lapsehoolduspuhkusel), Filippo Caroti (moefotograaf), Krista Kodres (Eesti Kunstiakadeemia kunstiteaduse professor) ja Aljona Eesmaa (veebilehe Portail peatoimetaja).

Kuldnõel on sepistatud rauast ja nõelasilma osa on kaetud kullaga, Hõbenõel on sepistatud ja poleeritud terasest. Kuldnõela ja Hõbenõela autoriks on Jaanus Valt.