NordenBladet — Venemaa ehitas Eesti ja Soome vahele Soome lahte Suursaarele suure sõjaväekopterite lennuvälja. Asjast teatas vene infokanal Tass. Kopterite lennuväljal on viis maandumisplatsi, juhtimistorn, ilmajaam ja tankla.

Lennujaam ehitati osana sõjalisest õppusest. Uus lennuväli sobib kõigile sõjaväekopteritele, mida Venemaa Lääne sõjaväeringkond kasutab. Lennuväli võetakse püsivalt kasutusele.

Suursaar, vene keeles Gogland asub keset Soome lahte Soome rannikust ligi 40 kilomeetri kaugusel. Suursaar loovutati NLiidule 1939. aastal Talvesõjas, vallutati tagasi jätkusõjas 1942. aastal, aga loovutati uuesti 1944. aastal seoses Moskva vaherahuga.

_____________________________________

Suursaar (ka Kotkasaar, Kõrgesaar; soome Suursaari, rootsi Hogland, vene Гогланд, Gogland) on Venemaale kuuluv saar Soome lahes, 180 km Peterburist läänes ja 120 km Viiburist edelas, kaugus Eesti rannikust 55 km ja Soome rannikust (Kotkast) 40 km.

Saare pindala on 21 km². Saar on kaljune ja lõuna suunas kõrgenev (erinevail andmeil 158 meetrist kuni 176 meetrini). Saare pikkus on 11 km, laius 1,5–3 km. Saar jääb halduslikult Leningradi oblasti Kingissepa rajooni. Veel 10–15 km edela poole jäävad Vimplisaared ja Ruuskari, mis on Kaliningradi piirkonda arvestamata kogu Venemaa põhiterritooriumi kõige läänepoolsemad punktid (pikkuskraad 26,680 E).