NordenBladet – Eesti astub esimest korda Eurovisioni ajaloos üles homme õhtul olulisel Nordic Night pressiüritusel, kus traditsiooniliselt tutvustavad oma muusikat ja riiki Skandinaavia riigid: Rootsi, Norra, Taani, Island ja Soome. Nüüd on ametlikult kuuendaks riigiks just Eesti.

“See on suur tunnustus kogu Eesti kultuurile ja meie muusikutele, et meid on n-ö klubisse võetud,” rõõmustas Eesti delegatsioonijuht Mart Normet. “Ajakirjanduse huvi on selle sündmuse vastu alati suur, sest alati on mitmed Põhjamaa riigid favoriitide hulgas,” lisas ta.

Ka Elina Born ja Stig Rästa ootavad väga Nordic Night’il esinemist. “Saame lava jagada oma lemmiklauludega,” kinnitas Stig. “Elina lemmikuks on Norra, minul Rootsi ning lava taga oli meil südamlik tutvumine ka Soome bändiga,” lisas ta.

Elina ja Stig esitavad lisaks võistluslaulule “Goodbye to Yesterday” ka tuliuue ja senikuulmatu laulu Elina peagi ilmuvalt plaadilt.

Mart Normet toonitab Eesti Eurovisioni ametliku fännklubi olulisust selle saavutuse juures. “Idee tuli nende poolt, et miks ei võiks me end Põhjamaa riikidele välja pakkuda. Õnneks on meie suhted naabritega väga lähedased – nii et “jah” sõnad tulid üllatavalt kiiresti,” kirjeldas Normet.

Kõige kauem aega võttis hoopis Viinis sobivad koha leidmine. Nädala eest löödi käed ühe kõige tuntuma kohaliku klubiga – Chaya Fuera.