NordenBladet — Kindel see, et edu saavutamiseks on vaja palju töötada, olla keskendunud ja motiveeritud. Kuid kas edu taga võib peituda oskus kiirest elutempost välja astuda ja endale üks mõnus puhkus lubada?

Huffington Post kirjutab lahti 5 olulist põhjust, miks just nende inimeste elus suurem edu saadab, kes teadlikult puhkust võtavad ja seda reisimiseks kasutavad.

1. Hirmu alistamine
Läbi reisimise kogetakse kõike uut, mida oma kodumaal suure tõenäosusega ei kohta. Reisimine viib inimese mugavustsoonist välja ja laseb hirmudel alistuda. Inimene õpib reisides väljakutsetega toime tulema, kui tavaelus pigem väldib pingutust nõudvaid olukordi. Need kogemused, mida reisil omandatakse, aitavad ka argielus erinevate olukordadega toime tulla ja saavutada enamat.

2. Uued kogemused avardavad silmaringi
Nii paljud inimesed lähevad päevast-päeva samasse kontorisse, sama laua taha istuma – sedasi on mugav. Teinekord õpime tunduvalt rohkem just siis, kui me väldime neid turvalisi ja mugavaid harjumusi.

Mugavustsoonist väljaastumine tekitab uusi ideid. Muutused mõjutavad kõiki eluvaldkondi positiivselt.

3. Näed kõike laiemas pildis
Kui me ei võta oma kiires elutempos aega maha, kogeme päevast-päeva pidevat pinget. Natuke aega eemal, isegi, kui selleks on nädalavahetus, tekitab psühholoogilist vahemaad ja paneb mõistma, mis elus tegelikult tähtis on.

“Kui võtame end argielust vabaks, on kergem asju näha suuremas pildis ja fookustada, mida päriselt soovime ja julgeme selle nimel riske võtta. Puhkusele oleks tore kohe minna, aga ma soovitan lihtsalt 15 minutit töö juures korraks kõrvale istuda ja mõelda, mis sulle tööl kõige olulisem on. Sul on seda kõike palju parem tajuda, kui oled psühholoogiliselt veidi eemaldunud,” ütleb Josh Davis.

4. Puhkus tugevdab sinu üldist tervist
Suurenenud stressitase mõjutab pea kõikide haiguste kulgu. Pidevad haigused ja halb tervis pidurdab sinu isiklikke eesmärke ja ei lase keskenduda sellele, mis elus päriselt oluline.

Puhkus vähendab ärevuse taset ja kiirendab ainevahetust. Puhkus mitte lihtsalt ei mõjuta meie tervist, vaid edendab pikas perspektiivis loovust ja suurendab positiivsust. Ilus maailm ootab, et sa tuleksid avastama!

5. Uute inimestega tutvumine
Iial ei või teada, kellega puhkusreisil kohtud. Sinuga võib samas hotellis peatuda vägagi huvitav inimene, kes võib aidata sul näiteks karjääris areneda. Alati tasub uute inimestega jutustama minna ja tutvust teha.

Avafoto: Pexels/Haley Black

Loe lisaks:
13 NIPPI, kuidas pikal lennureisil värskena püsida!

NEED on maailma ägedaimad matkarajad + FOTOD!

Kas teadsid, et reisimisest tulenev ajavahe võib segi ajada isegi su menstruaaltsükli?