NordenBladet — Riigikogu Kantselei kuulutab välja järjekorras üheteistkümnenda August Rei stipendiumi konkursi. Stipendiumi eesmärk on toetada ja edendada parlamendialast teadustööd. See antakse eesti- või võõrkeelse parlamendi-, parlamentarismi- või Eesti parlamentaarsete kogude alase magistri- või doktoritöö kirjutajale. Töökavandeid esitama on oodatud kõik teema käsitlemisest huvitatud üliõpilased, magistrandid ja doktorandid.

Stipendiumi taotlemiseks tuleb Riigikogu Kantseleile esitada 20. septembriks 2019 avaldus, elulookirjeldus, magistri- või doktoritöö pealkiri, ideekavand ja ajakava, juhendaja soovitus jm dokumendid.

Välja antakse kuni kaks 1500 euro suurust stipendiumi kahes osas. Esimene osa makstakse välja parima töökavandi esitanud magistrandile või doktorandile, magistri- või doktoriõppesse kandideerijale pärast vastavasse õppesse vastuvõtmist. Teine osa antakse samale isikule töö eduka kaitsmise järel.

Stipendiumitaotlusi hindab Riigikogu Kantselei komisjon. Konkursi võitjad avalikustatakse hiljemalt 30. oktoobril 2019.

Iga-aastaselt välja antava August Rei stipendiumi asutas Riigikogu Kantselei 2008. aastal. Parlamendiuuringu stipendiume on määratud juba kaheteistkümnele magistri- või doktoritöö kirjutajale. Nendest üheteistkümnel on oma töö edukalt kaitstud.

Loodame, et parlamendiuuringu konkurss innustab noori uurijaid ka edaspidi ning aitab ühtlasi kaasa meie 100-aastase parlamendi tegevuse ja ajaloo uurimisele ning väärtustamisele.

August Rei (1886-1963) oli Asutava Kogu liige ja esimees selle kokkutulemisest 23. aprillil 1919 kuni tegevuse lõpetamiseni. Aastatel 1920–1937 oli Rei I-V Riigikogu liige, sealjuures ajavahemikus 9. juuni 1925 – 22. juuni 1926 II Riigikogu esimees.

Lisateave: https://www.riigikogu.ee/infoallikad/uuringud/stipendiumid ja stipendium@riigikogu.ee

 

Allikas: Eesti Riigikogu