NordenBladet — Soome välisministrile Timo Soinile tungiti täna (24.märtsil) Vantaal talutoodete turul kallale. Turvamehed sekkusid kiiresti ja võtsid Odini sõdalaste embleemiga mehe kinni. Pealtnägija väitel olid turvamehed ühe Odini sõdalaste logoga riietuses mehe vastu maad surunud ja teda kinni hoidnud, vahendab Yle.

Soini ütles ümber seisnud inimestele, et mees oli üritanud teda lüüa ja turvamehed võtsid lööja kinni. Soini tegevust see rünnak ei häirinud ja ta suhtles rahvaga edasi.

Täna olid taluturul rahvaga kohtumas mitmed valimiste kandidaadid. Parlamendivalimisteni on jäänud kolm nädalat. Timo soini on teatanud, et ta ise ei kandideeri.

Politsei info kohaselt on ründaja kinni võetud ja teda kahtlustatakse ametiisikule vastuhakus. Meedias avaldatud piltide põhjal on politseil info, et tegemist oli Odini sõdalaste embleemi kandnud inimesega.

Rünnakud juhtivate poliitikute vastu on Soomes väga harvad. Enne 2012. aasta kohalikke valimisi oli üks mees Turus lähenenud toonasele peaministrile Jyrki Katainenile. Toonasele rahandusministrile Alexander Stubbile valati aga 2015. aasta novembris koolat peale. Lisaks tungiti Stubbi koduaeda ja lõhuti aken. Toonane siseminister Päivi Räsänen ütles 2013. aasta suvel, et tema kodumaja pihta oli visatud kanamune. Rahvasaadik Laura Huhtasaari kodumaja aknad lõhuti 2017. aastal, kui pere oli jõulupuhkusel.