NordenBladet — Eesti ettevõtjad väärivad tunnustust selle eest, et maailmamajanduse kasvu aeglustudes ja välisturgude ebakindluse keerulises olukorras õnnestus neil lisaks lihtsalt hakkama saamisele ka areneda ja edu saavutada, ütles peaminister Jüri Ratas ärikonsultatsiooni- ja audiitorbüroo Ernst & Young korraldatud „Eesti aasta ettevõtja 2019“ galal.

Ratase sõnul on Eesti ettevõtjad valmis väljakutseid vastu võtma. Mullu suurendati investeeringuid ja palgati juurde töötajaid ning selle toel kasvas meie majandus 3,9 protsenti. See oli enam kui ükski prognoos ennustada julges.

„Möödunud aasta tõi meile suurepäraseid näiteid selle kohta, milleks Eesti ettevõtjad võimelised on. Olgu selleks siis meie neljas ükssarvik, maailma vallutavad pakiautomaadid Viljandist või energiakontserni juhi otsus jagada osaluse müügist saadud tulu kõigi ettevõtte töötajatega,“ lausus peaminister.

Oma tervituskõnes toonitas peaminister, et seekordsed nominendid aasta ettevõtja tiitlile on tunnustuse igati ära teeninud ning ettevõtjate ja ettevõtluse staatus ühiskonnas peab veelgi kasvama. „Ootused ettevõtjatele tänapäeval on ju hirmkõrged. Lisaks headele majandustulemustele mõtlevad meie ettevõtjad ka jätkusuutlikkusele ja oma tegevuse keskkonnamõjudele, arendavad töötajate teadmisi ja oskusi ning kasutavad tootmises ja teenustes innovatsiooni. See kõik aitab Eesti majandusel liikuda väärtusahelas kõrgemale, mida tuleb hinnata,“ ütles Ratas.

Aasta ettevõtja on laiaulatuslik rahvusvaheline konkurss, Eesti tiitli võitja esindab oma riiki Ernst & Youngi maailma aasta ettevõtja ärifoorumil Monacos. Rohkem infot: https://www.ey.com/ee/et/newsroom/news-releases/ey-selgusid-tanavused-ee…

 

Allikas: Eesti Riigikogu