NordenBladet — Helsingisse Pasilasse on planeeritud pilvelõhkujad, mille ülemistelt korrustelt näeb Eestit. Planeeritav Torn A Helsingis Pasilas on 180 meetrit kõrge, vahendab Rakennuslehti.

Pasilas avatakse sel sügisel ka Põhjamaade suurim kaubanduskeskus Tripla, mille juht tuleb Turu Mylly kaubanduskeskusest. Tripla juht Kati Kivimäki ütles, et 90 protsenti keskuse pindadest on juba välja renditud. Kivimäki ei soovi prognoosida, kas Triplat võivad kimibutada samad probleemid, mis eelmise aasta lõpus avatud Redi keskust.

Pasila rajati 19. sajandil Helsingi eeslinnana. 1891 rajatud raudteejaam andis Pasila arengule suure tõuke.Ida-Pasila on äripiirkond, kus asuvad Pasila raudteejaam, hotell Holiday Inn, Helsingi Messikeskus, Helsingi Ärikolledž ja Helsingi Rakenduskõrgkool Helia. Ida-Pasilas elab üle 3500 inimese. Enamik sealseid hooneid on valminud 1970. aastatel betoonplaatidest.Lääne-Pasilas asuvad Soome riikliku televisiooni- ja ringhäälinguettevõtte Yleisradio ja kommertstelekanali MTV3 saatekeskus. Yleisradio telemast on 146 m kõrge. Lääne-Pasila hooned on valminud enamasti 1980. aastatel ja tehtud punastest tellistest. Seal elab umbes 4500 inimest.Ida- ja Lääne-Pasila piiril asub Soome suurim mitmeotstarbeline jäähall Hartwall-areena.Enne 1970. aastaid oli Pasilas palju vanu puumaju ja seda kanti kutsuti Puu-Pasilaks. Tänapäevani on säilinud kõigest üksikud puumajad.