NordenBladet — Soomes on viimasel ajal tõusnud tähelepanu alla hooldekodude olukord. Hooldekodud teenivad megakasumeid ning klientidelt kasseeritakse müstilisi summasid, aga hoolduse tase on allpool igasugust arvestust. Nüüd on tulnud välja info, et hooldekodus maksab kliendi palvel tualetis wc-rulli vahetus 15 eurot.

Tegemist on mäluhäiretega inimeste hooldekoduga Saga Care, mis kuulub Esperi Care ketti, vahendab Seura.

Kliendilt kasseeritakse 15 eurot, kui klient ise unustab kapi otsast uut rulli võtta ja seda wc-paberi hoidjasse panna. Asjast andis teada hooldekodu kliendi sugulane, kes märkis, et hooldekoduga seoses on tulnud välja asju, mille peale ei oska tullagi või millega ei tea arvestada.

Asi tuli välja siis, kui selgus, et mäluhäiretega inimesed unustavad wc-s paberirulli vahetada ja pühivad paberi puudumisel peput ajalehega. Kui personalile selle kohta räägiti, siis öeldi, et kui tahetakse lasta paberirulli personalil vahetada, tuleb selle eest täiendavalt maksta 15 eurot iga rulli kohta.

Mäluhäiretega inimese elamine hooldekodus maksab 2500 eurot kuus. Selle sees on voodikoht pluss koristamine, toitlustamine ja ravimite manustamine. Lisaks tuleb maksta eriteenuste eest nagu wc-paberi rulli vahetus. Lisaks tuleb maksta ka kliendi pesu pesemise eest.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT