NordenBladet — Suurem osa eluks vajalikest ainetest nagu süsinik ja lämmastik saabusid Maale suure tõenäosusega teiselt planeedilt, selgub Rice’i ülikooli uuringust, mis avaldati väljaandes Science Advances. Nimelt põrkas 4,4 miljardit aastat tagasi Maaga kokku Marsi-suurune planeet, mille tulemusel sündis tõenäoliselt Kuu.

Enne kokkupõrget oli Maal väga vähe nn volatiilseid aineid nagu süsinikku, lämmastikku ja väävlit. Samamoodi on selliseid aineid vähe teistel Päikesesüsteemi kiviplaneetidel.

Pikka aega on vaieldud, kuidas need volatiilsed ained Maale jõudsid. Maaga kokku põrganud planeedi tuumas oli palju väävlit. Maa pinnal on palju süsinikku, lämmastikku ja väävlit, aga tuumas mitte.

Varasem teooria oli, et volatiilsed ained tulid Maale meteoriitidega, aga Maal on neid aineid selleks liiga palju, et need oleks meteoriitidega kohale tulnud.

Elu võis Maale tulla samuti väljastpoolt. Orgaanilised ühendid on kosmoses tavalised ning Maale jõudnud komeet võis kaasa tuua esimesed elusolendid, ehk istutas elu Maale.