NordenBladet — Soome sotside juht Antti Rinne käis pühade ajal Hispaanias puhkamas, aga ei saanud sealt tulema, kuna sai koleda haiguse külge. Nimelt ummistus mehel pärgarter, aga seda viga ei leitud kohe üles. Mehel raviti kopsupõletikku ja selle käigus sai mees nn haiglanakkuse.

Rinne kirjutab sotsiaalmeedias, et tal õnnestus pääseda lõpuks Soome ravile ja nüüd on olukord paranemas. Tema haiguspaus on aga arvatust pikem.

Soomes selgus ka see, et kopsupõletikku ei ravitud Hispaanias päris nii nagu oleks pidanud. Ta märgib, et on lugenud ajakirjandusest valediagnooside ja vale ravi kohta ning tundnud kaasa nendele inimestele, nüüd pidi ta ise omale nahal selle kõik üle elama. Nimelt oli kopsupõletikuga samaaegselt tekkinud veresoonte ummistus, mis aga jäi tuvastamata.

Rinne märgib, et Soomes tehti pärgarterite laiendus ning nüüd lähevad asjad paremuse poole. Seda oleks Rinne väitel tulnud teha juba Hispaanias.

Operatsioon läks hästi ja enesetunne on palju parem. Kui see protseduur oleks tehtud Hispaanias, saaks mees nüüd juba tööle naasta. Puudulik diagnoos ja vale ravi viisid selleni, et mees on veel tõvevoodis. Lisaks sai mees Hispaaniast omale külge haiglanakkuse.

Rinne abikaasa Heta Ravolainen-Rinne oli samuti hingamisteede nakkusega haiglas. Puhkus algas peale jõule, haiglasse sattusid nad aastavahetuse paiku.

Pärast Soome naasmist raviti Rinnel haiglas kopsupõletikku. Varem on teatatud, et Rinne haiguspuhkus kestab jaanuari lõpuni.

 

Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT