NordenBladet — Islamimaades on karmid reeglid: lapsevägistaja hukatakse kohe. Seetõttu taunitakse Soomes toime pandud lapsepilastamise juhtumeid kõikjal islamimaades, kuni Iraagini välja. Soome MTV3 hommikuprogrammis külas käinud islamikultuuri ja -poliitika uurija Alan Salehzadeh ütles, et enamikus islamimaades on karmid seadused. Lapsevägistajaid karistatakse enamasti surmanuhtlusega.

Salehzadeh ütles, et sellised asjad on Iraagis sajaprotsendiliselt keelatud ja vägistajad hukatakse kohe – see on fakt. Salehzadeh ütles vägistamise põhjuseid lahates, et vägistajad on igal pool ühesugused. Osa inimesi lihtsalt ei mõtle oma tegude peale. Tsiviliseeritud inimene ei tapa ega vägista. Vägistajad on alam tase. Salehzadeh märkis, et on Oulus ja Helsingis välja tulnud juhtumitest šokeeritud. Tema väitel on neid juhtumeid lahatud ka Iraagi ja Iraani meedias. Need on hirmsad ja koletud teod. Kõik mõistavad selle hukka. Soome tulijad ei peaks kaasa tooma turvatunde kadumist.

Iraaklaste suure osa kohta seksuaalkuritegude puhul on Salehzadeh’il olemas seletus. Aastaid Iraagis kestnud sõda on viinud selleni, et paljud noored pole kunagi elanud normaalset elu, näiteks käinud koolis. Tema väitel peaks põhjuseid uurima, see on raske küsimus. Mõjutavad kindlasti sõda ja konfliktid Iraagis, inimesed pole kunagi käinud koolis või saanud kodust kasvatust.