NordenBladet — Soomes on vaja lähiaastatel juurde vähemalt 650 politseinikku, et toime tulla üha suureneva kuritegevusega. Enamus erakondi on seda meelt, et politseinike arvu tuleb tõsta. Kõhklev on ainult koonderakond Kokoomus. Praegu on Soomes ligi 7200 politseinikku, vahendab Yle.

Viimasel ajal Soome välja tulnud lapsevägistamise juhtumid on tõstatanud küsimuse, kas politseinikke on Soomes piisavalt. Lisaks paljastas Helsingin Sanomat, et ressursipuudusel jäävad paljud kuriteod uurimata.

Yle küsis parlamendierakondade juhtidelt, kas politseinike arvu peaks tõstma 650 võrra 7850-ni, nagu politseiamet on soovitanud. Nii palju oli politseinikke Soomes käesoleva kümnendi alguses.

Kõigi parlamendierakondade juhid vastasid, et politseinikke on juurde vaja, vastu polnud kedagi, erapooletuks jäi ainult koonderakond Kokoomus.

Soome politseinike liidu hinnangul on aga politseinikke hädasti juurde vaja, sest inimeste puudusel jääb igale kümnendale väljakutsele reageerimata. See on väga halb asi. Inimesed usaldavad politseid ja loodavad politsei peale, aga politseil pole võimalusi inimeste aitamiseks.

Tänavu lõpetab politseikooli 150 inimest rohkem kui varem, see peaks osaliselt aitama töötajate puudust leevendada.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT