NordenBladet – Kajaanis (loe SIIT) hommikusöök söödud, startisime Kuopio poole teele. Minu meelest autoga reisimine on puhas luksus – sa ei ole ahistatud kellaaegadest, auto tassib poolt elamist kaasas, saad teha peatusi just seal kus soovid jne. Õudselt mugav ning lisaks ka privaatne.. ei pea lennukis kellegi kõrval istuma, lennujaamas check-in´is olema jne.

Kajaanist läbi Sukeva, Soinlahti, Iisalmi, Peltosalmi, Kirma, Nerkoo, Lapinlahti, Mäntylahti, Alapitkä, Pöljä, Aappola, Siilinjärvi ja Sorsasalo on Kuopiosse mööda E63 maanteed 170km (ca 2h sõitu).

118 434 elanikuga Kuopio on täna suuruselt üheksas linn Soomes. Rootsi lord ning kuberner Per Brahe the Younger asutas Kuopio linna 1653 aastal, ent ametlikult tunnistati Kuopiot alates 1775.aasta novembrist, kui Rootsi kuningas Gustav III linna asutamist-tunnistamist nõudis. Peaaegu veerand Kuopio pindalast on veekogud ning pool metsad – mistõttu on üldmulje väga ilus. Mulle loodus nii väga meeldib! Kuopios on väga armas vanalinn (kena turuplats, huvitav turuhoone ja ajalooline linnahall). Veetsime Kuopios lastega kaks päeva. Mul oli Sokos Puijonsarvi kaheks ööks kinni pandud, aga lapsed tahtsid nii väga SPA-sse minna (polnudki ju ammu SPA-s olnud.. iccc) ning siis lasin ühe broneeringu lahti ning läksime üheks ööks Rauhalahti SPA-sse. Lapsed plaksutasid rõõmust käsi ning meil oli väga mõnus õhtu.

Teisel päeval käisime Kuopio kesklinnas shoppamas (ostsin talvejope, poolmantli, kaks kampsunit ning uue reisikohvri), otsisime ka Elisheva & Shoshana kosmeetikabrändile koostööpartnereid (ning praegu ongi läbirääkimised pooleli ühe kesklinna butiigiga… nii et tõenäoliselt saab peagi E&S käsitöökosmeetikat soetada ka Kuopiost!), siis sain ühe ammuse sõbrannaga kokku ning õhtul tegime Estella Elisheva´ga Puijonsarvi hotellis Ohmygossip Teen´i jaoks Ohmygossip Couture´i särkidega fotosid. Püüan galerii millalgi lähiajal ka üles panna.

Vaatamisväärsusi on Kuopios mitmeid, oleneb mida keegi teha-näha soovib. Tuntuimad vaatamisväärsused on näiteks arhitekt Seppo Ruotsalainen´i disainitud 75 meetri kõrgune Puijo torn oma 100-kohalise pöörleva restoraniga (Puijontie 135, 70300)  ja Kuopio kunstimuuseum (Kuopion taidemuseo – Kauppakatu 35, 70100). Meie olime juba infost ning vaatamisväärsustest nii üleküllastunud, et nautisime lihtsalt puhkust. Lahe oleks olnud Kuopiost ida pool Joensuus ja täitsa Vene piiri ääres Ilomantsis ka ära käia aga hakkasime juba kodu igatsema ning seetõttu mõtlesime, et ringreisi enam suuremaks ei aja. Olime ju läbinud juba üle 3000 km! Järgmises ümber Soome reisiblogis juba uued linnad ja uued lahedad elamused!

https://www.instagram.com/p/BpeaNqUHDsM/

https://www.instagram.com/p/Bpgl_VrHh-O/

https://www.instagram.com/p/BpebpUpH2No/

https://www.instagram.com/p/Bpec3T6HPNO/

https://www.instagram.com/p/BpfQEohn1lS/

https://www.instagram.com/p/BpfQyBpH09G/

https://www.instagram.com/p/BpgjpDnnk1X/









https://www.instagram.com/p/BphHtPMHPZb/


https://www.instagram.com/p/BphIkI0nuib/

https://www.instagram.com/p/BphLUHjHTzY/

https://www.instagram.com/p/BphgOdtnihY/

https://www.instagram.com/p/BpjJVuQHckX/

https://www.instagram.com/p/BphxYcZHGdg/

https://www.instagram.com/p/BpjIM4Wn3Kn/

https://www.instagram.com/p/BpjCtn1negE/

Avafotol: Estella Elisheva