NordenBladet — Viirushaiguse algul on kurk kare ja igalt poolt valutab. Haigust saab aga tõrjuda või leevendada, aga tegutsema peab kiiresti. Viiruse tõrjumiseks on mitu efektiivset moodust, räägib Helsingi ülikooli dotsent Harri Hemilä. Tema väitel võib viirushaiguse kestust lühendada lausa 40 protsendi võrra, kui vaevused pole kestnud kauem kui päeva või paar. See on võimalik, kui hakata kohe tarvitama tsingi-imemistablette, vahendab Iltalehti.

Kõige kasulikum on, kui tablette hakatakse võtma, kui vaevused on kestnud vähem kui 24 tundi. Viiruse tõrje on seda edukam, mida varem sellega alustatakse. Oma patsientidele soovitab Hemilä, et kui vaevused algasid samal või eelmisel päeval, tasub tsinki proovida. Imemistablettidest eraldub tsink aeglaselt neeldu. Viiruste puhul peaks tsingi kogus olema 80-100 milligrammi päevas. Proovida tasub ka müügil olevat tsingipihustit. Soomes müüakse ka tablette, mis sisaldavad tsinktsitraati. Tsitraat seob aga tugevalt tsinki, mistõttu on need tsinktsitraati sisaldavad tabletid kasutud. Tavalistest tsingitablettidest pole samuti viiruste puhul mingit kasu, räägib Hemilä oma kogemusele tuginedes.

Teine tõhus viiruste-vastane vahend on Hemilä väitel C-vitamiin. See vitamiin aitab viirushaiguse kestust lühendada lausa 20 protsendi võrra, kui võtta 6-8 grammi päevas. Terve inimese puhul mõjub selline kogus C-vitamiini kõhule halvasti, aga haigena ainevahetus muutub ja organism talub suuremaid C-vitamiini koguseid.

Tsink mõjub neelu kaudu, aga C-vitamiini tasub võtta tavaliste tablettidena. Kui aga kehv enesetunne või nohu on kestnud juba mitu päeva, siis pole tsingist ega C-vitamiinist enam kasu. Sellisel juhul tee sooja eukalüpti ja mineraalidega jalavanni või vanni. Väga hea toimega on näiteks Eestis valmistatud Elisheva & Shoshana (E&S) tippkvaliteediga “Eukalüpti ja mineraalidega vannisool”. Toode mõjub organismi puhastavalt, stimuleerivalt, värskendavalt ja on keskendumisvõimet soodustava toimega. Eukalüpt (Eucalyptus) toetab hingamiselundite tööd ning on tõhus lihaste lõdvestaja peale treeningut, vähendab valu ja põletikku. Meremineraalid sisaldavad 90 erinevat mineraali ja mikroelementi, mis aitavad eemaldada organismist toksiine, reguleerivad rasunäärmete tööd ning hoiavad naha noore ja värskena. Soolavannide tegemine suurendab verehulka, mis võib oluliselt aidata kroonilise väsimussündroomi puhul. Infektsioonid ja toksiinid põhjustavad kehas veepuudust. Meresool võimaldab kehal imendada rohkem vett ja see on kasulik lümfisüsteemile, lisaks osaleb osmootilistes protsessides ja puhastab seetõttu tõhusalt rakke.


Foto: ElishevaShoshana.com

Avafoto: Pexels