NordenBladet – Seda tervislikku, värskendavat, supermaitsvat ja magustat ent väheste kaloritega arbuusitorti saab teha nii vegan kui non-vegan versiooni. Panen teile siia mõlemad. Tort valmib kiirelt ja maitseb tõesti väga hästi! Sobib hästi neile, kes ei talu gluteeni või ei soovi kaloritega liialdada. Pildil olev tort on tehtud kreeka jogurti ja vanilje kohupiimaga ning ilma pähkliteta.

VAJA (non-vegan versioon):
Pool arbuusi
1 kreeka jogurt
1/2 laimi
1/2 apelsini
1 supilusikas mett
1 vanilje kohupiim
1 banaan
peotäis mustsõstraid
peotäis vaarikaid
peotäis punaseid sõstraid
(soovi korral purusta peale ka pähklit)

Valmistamine:
Lõika arbuusist välja kolm ratast, eemalda seemned ning pane umbes tunniks sügavkülma. Lisa kreeka jogurtile supilusikatäis mett ning pigista sisse pool laimi ja pool apelsini (mahl) ning sega läbi. Alumisele kihile pane pool vanilje kohupiima, banaani viilud ja natuke punaseid sõstraid, keskmisele valmis segatud kreeka jogurt ning vaarikad, ning pealmisele kihile teine pool vaniljekohupiima ning lisa marju ja soovi korral pähkleid.

VAJA (vegan versioon):
Pool arbuusi
2 purki kookospiima
1/2 teelusikatäit vanilje ekstrakti
1 supilusikas mett
1/2 laimi
1/2 apelsini
1 banaan
peotäis mustsõstraid
peotäis vaarikaid
peotäis punaseid sõstraid
(soovi korral purusta peale ka pähklit)

Valmistamine:
Pane juba eelneval päeval külmkappi kookospiim, et kookoskreem eralduks kookospiimast (see võtab külmkapis aega ca 6-7 h). Lõika arbuusist välja kolm ratast, eemalda seemned ning pane umbes tunniks sügavkülma. Tõsta kookoskreem kookospiima purgist kaussi, lisa vanilje ekstrakt ning lisa supilusikatäis mett ning pigista sisse pool laimi ja pool apelsini (mahl) ning vahusta miksriga. Alumisele kihile lisa valmis 1/3 valmissegatud kookoskreemi, banaani viilud ja natuke punaseid sõstraid, keskmisele kihile 1/3 valmissegatud kookoskreemi ning vaarikaid, ning pealmisele kihile 1/3 valmissegatud kookoskreemi ning lisa marju ja soovi korral pähkleid.

 

https://www.instagram.com/p/Bldr8kllOsX/?taken-by=helenareetennet