NordenBladet — Riigikogu põhiseaduskomisjon toetas 19.juuni istungil Marko Aaviku kandidatuuri Andmekaitse Inspektsiooni (AKI) peadirektori kohale. Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul on Aavik hea kandidaat sellele ametikohale. „Loodan, et tal saab olema hea koostöö parlamentaarset järelevalvet teostava põhiseaduskomisjoniga,“ ütles minister.

Põhiseaduskomisjoni esimees Marko Pomerants märkis, et Aaviku senine karjäär kinnitab tema võimekust Andmekaitse Inspektsiooni juhtida. „Aaviku näol saame peadirektori, kelle sõnavaras on „tasakaal“ ja see on suur asi,“ ütles Pomerants.

Marko Aavik on töötanud alates 2007. aastast justiitsministeeriumi asekantslerina. Enne seda oli ta üheksa aastat vandeadvokaat. Aavik on lõpetanud 1999. aastal õigusinstituudi õigusteaduste alal ja 2017. aastal Tartu Ülikooli strateegilise juhtimise magistriõppe.

Isikuandmete kaitse seaduse kohaselt nimetab Andmekaitse Inspektsiooni juhi justiitsministri ettepanekul viieks aastaks ametisse Vabariigi Valitsus, olles eelnevalt ära kuulanud Riigikogu põhiseaduskomisjoni seisukoha.

Andmekaitse Inspektsioon teostab järelevalvet isikuandmete kaitse seaduse, avaliku teabe seaduse ja elektroonilise side seaduse täitmise üle.

 

Allikas: Eesti Riigikogu