NordenBladet — Aia- ja terrassimööbli võtmesõnadeks on peagi algaval hooajal mugavus, looduslikud materjalid ja funktsionaalsus. Värvid ja mustrid ei ole enam kõige olulisemad aspektid, mida üks Põhjamaade mööbliostja otsima läheb, vahendab Iltalehti.

Jyski müügi- ja turundusjuht Riika Leskinen´i sõnul on ostlejate kõige olulisemaks sooviks funktsionaalsus ja ilmastikukindlus. Need tingimused pole üllatavad, kui vaadelda, mida suvi meile pakub. “Rotang on olnud kõige populaarsem materjal, aga lisaks sellele näeme palju ka betooni imitatsiooni ja FSC-sertifikaadiga lehtpuitu. Looduslike materjalide puhul rõhutakse mööbli kergusele,” ütleb Leskinen. Mööbli puhul on oluline ka kujundatavus, et osasid oleks lihtne omavahel ühendada.

Ka Masku mööbli projektijuht Janne Vuorinen on seda meelt, et puidust mööbel on tegemas uut comeback´i. “Alates eelmisest suvest on näha, et inimesed on aina enam ja enam valmis panustama oma õuealadele ja terrassidele. Seetõttu ongi tubased trendid ka õuealale siirdunud ning toodetelt soovitakse enam, kui lihtsalt praktilisust. Mööbel peab olema esteetiliselt hea väljanägemisega ja sobima ülejäänuga,” ütleb Vuorinen. Eelistatakse alumiiniumraame, kuna see ei roosteta ja on lihtne puhastada. Lauamaterjaliks sobib plastikpuit imitatsioon, kuna see peab vastu vihmale, näeb hea välja ja on lihtne puhastada.

Kuna kõikidel inimestel pole üüratuid terrasse või õuealasid, siis soovitakse, et mööbel oleks piisavalt kompaktne. Pakutakse toole, mida saab säilituse mõttes kokku voltida. “Laudadelt saab kerge vaevaga jalad alt lahti kruvida. Õigest materjalist valmistatud mööblit saab lahtivõetuna kogu talve räästa all säilitada.”

Isku mööbli kliendihaldur Ilari Jääskeläinen´i sõnul soovivad nende kliendid eelkõige esteetilisust, funktsionaalsust ja kvaliteeti. Oluliseks peetakse sarnaselt eelmistele, et mööblit saaks vajadusel kompaktselt hoiustada. Jääskeläinen´i sõnul on õuemööbli värvitrend muutunud. Kui varasemalt oli palju valget ja halli tooni, siis nüüd armastatakse suisa musti värve. “Leidub palju kombineeritud materjale, kus istumisosa on näiteks retang ja tooli jalad puidust.”

Mõned näited selle aasta trendidest:

https://www.instagram.com/p/BjpOvVLnDOQ/?tagged=terracefurniture

https://www.instagram.com/p/BjZPNbeAzFX/?tagged=terracefurniture

https://www.instagram.com/p/Biga-1Cgc83/?tagged=terracefurniture

https://www.instagram.com/p/BiZgSxaAN96/?tagged=terracefurniture

https://www.instagram.com/p/Bh8cFZRlQBR/?tagged=terracefurniture

Avafoto: Pexels/Artem Bali

Loe lisaks:
DIY: Tee endale soodsalt vinge mööbel! 33 põnevat ideed!

11 ASJA, mida tasub Skandinaavia sisekujundajatelt õppida + ÕPETUS, kuidas luua endale Skandinaavia stiilis kodu