NordenBladet — Imekaunis Phuketis asuv rand Maya Bay on olnud Skandinaavia turistidele aastaid meelispaigaks. Liivane kallas on tuntud ka filmitäht Laonardo DiCaprio The Beach filmist ja meelitanud ligi meeletul hulgal turiste, vahendab The Sun.

Maya Bay rannas käib igapäevaselt kuni 5000 turisti ning see suur rahvahulk on väga kurva jälje jätnud. Rand on pidevalt prügine ja piirkonna korallriff on kahjustunud. Sellel põhjusel on rand nüüdsest turistidele suletud. Ranna sulgemine on siiski ajutine – see kestab 4 kuud. “See on üks moodus, kuidas kaitsta meie looduspärandit, mis on turismi oluline osa,” ütleb Taimaa reisibüroo juht Kanokkittika Kritwutikon. Turismiettevõtted ei ole ranna sulgemise pärast liigselt mures, hoolimata, et tegemist on ühe populaarseima paigaga. Suve algusest septembrini ei ole Taimaa tipphooaeg ja reisijaid saab viia ka teistesse randadesse.

Maya Bay sulgemine on vaid üks loodust säästev võte, mida Taimaa keskkonnakaitseks teeb. Lisaks on sel aastal Taimaal ka 24-s populaarses supelrannas suitsetamine keelatud ning ekskursioonid saarte vahel peatatud.

https://www.instagram.com/p/BjUkSAbHHwP/?tagged=mayabay

Avafoto: NordenBladet

Loe lisaks:
Taimaa sulges turistidele kolm väga populaarset saart + VIDEOD!

Ratastoolis Sanna Kalmari reisib ümber maailma – tegin teoks lapsepõlveunistuse, mis algselt tundus võimatuna + FOTOD!

Euroopa Liidus hakatakse piirama lennuliiklust – Rootsis kehtestati lennumaks