NordenBladet  — Unistad, et üks reis võiks kindlasti olla põnev, aga kas veidi ka kõhedust tekitav? BBC lotleb 5 maailma õudustäratavamat paika, kuhu reisijad jätkuvalt oma tee leiavad.

1. Inimeste jäänukitega järv
Aastal 1942 sattus üks jahimees Himaalaja mägedes peale verd tarretavale vaatepildile. Roopkund järve ümbruses vedeles sadu inimskelette, kellel oli veel liha luudel ja juuksedki peas. Algas spekulatsioon, et mis küll sellise hulga inimestega juhtus? Põhjuseid massisurmast otsisid nii antropoloogid, kui kohalikud inimesed. Räägiti epideemiast kui ka massimõrvast. Aastal 2004 tehtud uuring siiski paljastas, et leitud luud pärinevad 1800-ndatest. Jäänused kuulusid 200-300-le inimesele. Selgus, et kõikide inimeste surmapõhjus oli sama – neid tulistati pähe.

https://www.instagram.com/p/BhRnZscl50N/?tagged=roopkundlake

2 Surmavate madude saar
Brasiilia alla kuuluv saar Ilha da Queimada Grande kubiseb surmava mürgiga madudest. Hinnanguliselt on saarel umbes 4000 haruldast kuldset odapea-rästikut (inglise keeles golden lancehead viper) ja neid jagub vähemalt üks madu ruutmeetri kohta. Madu kasvab umbes poole meetri pikkuseks. Aastal 1920 sulges Brasiilia merevägi saare, kuna see on ohtlik. Tänasel päeval pääsevad sinna spetsiaalse loaga vaid teadlased. Saar asub 33km Sao Paulo rannikust.

https://www.instagram.com/p/BbtQWKCnqGp/?tagged=ilhadaqueimadagrande

3. Rottide tempel
India hindutempelis Karni Mata´s elab ligi 20 000 rotti. Lugude kohaselt suri hindujumalanna poeg ning jumalalt paluti, et poeg ja teised sama ajastu esindajad sündiksid uuesti rotina. Tänasel päeval külastab templit iga aasta tuhandeid palverändureid ja turiste, kes soovivad pühade rottide õnnistust. Rotte toidetakse ja koheldakse jumalikult ning loomad pole templist kordagi lahkunud.

https://www.instagram.com/p/BFj1R3BjFhc/

4. Põrguvärav
Aastal 1971 asutas Nõukogude uurimisrühm Türkmenistani Karakumi kõrbe alale naftaplatvormi. Naftaplatvormi alt leiti hiiglaslik maagaasiväli, mis puurimise käigus sisse varises. Uurijad kartsid, et mürgine gaas pääseb levima ning seetõttu otsustasid nad selle põlema süüdata. Loodeti, et süüdatud tuli kustub ise mõne päeva pärast, aga läks teisiti – see põleb siiani. Sellest ajast peale sai kraater nimeks Põrguvärav. See on 70 meetrit lai ja 30 meetrit sügav. Arvtakse, et sealsed leegid ei kustugi iial.

https://www.instagram.com/p/BjFtw4fAveB/?tagged=gatesofhell

5. Õudusnukkude saar
Mehhikos asuv Isla de las Munceas on justkui õudusfilmist välja lõigatud paik. Räägitakse, et seal suri kunagi kohalik tüdruk, kes uppus aastakümneid tagasi Xochimilco kanalisse. Saarel töötav mees Don Julian Santana Barrera otsustas ühe puu külge riputada tüdruku mälestuseks nuku, mispeale kogunes neid sinna aina rohkem. Ka meest ennast tabas kohutav lõpp. Umbes 50 aastat hiljem, ehk siis aastal 2001, suri ta täpselt samal moel nagu kohalik tüdruk. Kohalike sõnul elab tüdruku hing nukkudes. Nad ütlevad, et kuulevad, kuidas nukud sosistavad. Õuduslugude näljas olevad inimesed käivad saarel jätkuvalt edasi ning pildistavad nukkude taustal selfie´sid. Osad toovad kaasa oma nukke ja riputavad neid puu külge.

https://www.instagram.com/p/BQ-u7V0gRsJ/?tagged=isladelasmunecas

Avafoto: Rahul Negi (Instagram/@Rahul Negi)

Loe lisaks:
Mees päästis tee äärest kaks kutsikat, kellega ta nüüd ringi rändab + FOTOD!

7 üllatavat fakti Kariibi mere saarte kohta + närvikõdi tekitav VIDEO!

KUIDAS toimida, kui reisil tekivad terviseprobleemid