NordenBladet — Riigikogu kinnitas töönädala päevakorra, mille kohaselt käsitletakse 12 teemat.

Esmaspäeva istungil ei ole kavas valitsuse liikmete arupärimistele vastamist.

Teisipäeva istungil on nelja eelnõu esimene lugemine: perioodi 2014–2020 struktuuritoetuse seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse (ühtse rakendusteenuse loomine) eelnõu (628 SE); kodakondsuse seaduse täiendamise seaduse eelnõu (629 SE); põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning erakooliseaduse muutmise seaduse eelnõu (611 SE); jahiseaduse ja halduskoostöö seaduse muutmise seaduse eelnõu (633 SE).

Kolmapäeva istungil on kolmandal lugemisel kaks eelnõu: Kaitseväe korralduse seaduse muutmise ja sellest tulenevalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu (594 SE); maaparandusseaduse eelnõu (524 SE). Teisel lugemisel on kolm eelnõu: pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise seaduse eelnõu (591 SE); töötervishoiu ja tööohutuse seaduse ning kollektiivlepingu seaduse muutmise seaduse eelnõu (581 SE); Eesti Haigekassa seaduse ja ravikindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu (602 SE). Esimesel lugemisel on kaks eelnõu: kiirgusseaduse, keskkonnaseadustiku üldosa seaduse ning töötervishoiu ja tööohutuse seaduse muutmise seaduse eelnõu (623 SE); atmosfääriõhu kaitse seaduse muutmise seaduse eelnõu (624 SE).

Neljapäeva istungil on olulise tähtsusega riikliku küsimuse „Riikliku vastutuse probleem VEB Fondi juhtumi põhjal“ arutelu. Ettekande teevad õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid; sertifikaadiomanike esindaja, vandeadvokaat Indrek Leppik; SA VEB likvideerija Rein Järvelill ja Eesti Panga esindaja, audiitor Henn Oit.

 

Allikas: Eesti Riigikogu