NordenBladet — Riigikogu õiguskomisjon toetas konsensuslikult Elmar Vaheri kandidatuuri Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) peadirektori kohale. Komisjon toetas üksmeelselt ka Kaitsepolitseiameti peadirektori Arnold Sinisalu jätkamist praegusel ametikohal.

„Mõlemad mehed on töötanud oma ametikohal suure missioonitundega ja Eesti Vabariigi põhiseaduse kaitse parimas vaimus. Seetõttu on põhjust usaldada neile ka teine ametiaeg,“ ütles õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid.

Elmar Vaher on Politsei- ja Piirivalveametit juhtinud 2013. aastast. Tema senine ametiaeg lõpeb 2. mail. Vaher on lõpetanud Paikuse politseikooli ja Sisekaitseakadeemia politsei eriala. Tal on ka õigusteaduse magistrikraad Tallinna Ülikoolist. Politseisse asus ta tööle 1997. aastal ning on olnud teenistuses eri ametikohtadel, muuhulgas keskkriminaalpolitsei juht ja Põhja prefekt.

Arnold Sinisalu on juhtinud Kaitsepolitseiametit samuti 2013. aastast. Tema senine ametiaeg lõpeb 15. juunil. Sinisalu on lõpetanud Politseiakadeemia ja tal on Tartu Ülikooli õigusteaduskonnast doktorikraad. Kaitsepolitseiametis on Sinisalu töötanud alates 1993. aastast.

Õiguskomisjoni istungil osalesid siseminister Andres Anvelt, PPA peadirektor Elmar Vaher ja Kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori nimetab valitsus ametisse siseministri ettepanekul, kuulates ära Riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Peadirektori ametiaeg kestab viis aastat.

Kaitsepolitseiameti peadirektori nimetab valitsus ametisse siseministri ettepanekul, kuulates ära Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni ja õiguskomisjoni arvamuse. Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon toetas samuti Arnold Sinisalu kandidatuuri. Peadirektori ametiaeg kestab viis aastat.

Riigikogu pressiteenistus
Kristi Sobak
tel 631 6592, 51 906 975
e-post kristi.sobak@riigikogu.ee
päringud press@riigikogu.ee

 

Allikas: Eesti Riigikogu