Kui teed kõrgemal tasemel loome- või uurimistööd, võid taotleda Bogliasco stipendiumi ja saada võimaluse töötada Itaalia Rivieras asuvas Liguuria õppekeskuses.

Bogliasco Fondi Liguuria õppekeskus Genova lähedal annab residentuuristipendiume igas vanuses kunstnikele ja humanitaarvaldkonna uurijatele, olenemata nende rahvusest või soost.

Kes saavad kandideerida?
Võid stipendiumi taotleda, kui teed loome- või uurimistööd mõnes järgmistest valdkondadest: arheoloogia, arhitektuur, klassikaline filoloogia, tants, film või video, ajalugu, maastikuarhitektuur, kirjandus, muusika, filosoofia, teater, kujutav kunst. Keskuses ei ole aga harjutusruume, mida tuleks võtta arvesse, kui soovid töötada tantsu-, muusika- või teatrietenduse kallal.

Kuidas kandideerida?
Bogliasco stipendiumile kandideerimiseks peavad sul olema ette näidata sinu eale ja kogemusele vastavad märkimisväärsed saavutused oma alal. Samuti pead kirjeldama projekte, mida Bogliascos kavatsed teostada. Pea meeles, et Bogliasco stipendiume ei anta üliõpilastele.

Taotluse saad esitada hispaania, inglise, itaalia, prantsuse või saksa keeles. Kontrolli taotlusprotsessi üksikasju ja vajaminevaid dokumente Bogliasco stipendiumide veebisaidil.

Tähtajad
Stipendiumid antakse tavaliselt sügissemestriks, mis kestab septembrist 13. detsembrini (taotluse esitamise tähtaeg jaanuaris), ja kevadsemestriks, mis kestab veebruarist maini (taotluste esitamise tähtaeg aprillis). Täpsed kuupäevad leiad stipendiumide veebisaidilt.

Bogliasco Fond loodi 1996. aastal ning alates sellest ajast on võõrustatud ligi 700 kunstnikku ja uurijat 40 riigist. Iga aasta määrab fond 50 stipendiumi, mis kestavad 30/31 kuni 33/34 päeva.

_____________________________
Stipendium on rahaline toetus õpilasele, üliõpilasele või näiteks kunstnikule, et toetada tema hariduslikku või kunstilist tegevust. Stipendiumi saajat nimetatakse stipendiaadiks.
Legaaldefinitsioon: Tulumaksuseaduse tähenduses on stipendium on tulevikku suunatud toetus, mida makstakse teadmiste või oskuste omandamise, võimete arendamise ning loomingulise või teadusliku tegevuse soodustamiseks. Stipendiumina ei käsitata väljamakset, millega tunnustatakse või tasustatakse mingit tegevust või mille tegemisega väljamakse tegija omandab õigused teosele (Tulumaksuseadus § 19. lg. 7).

Eestis on seaduse järgi õigus saada stipendiumi:

a) töötul, kes osaleb vähemalt 40 tundi kestval tööturukoolitusel, tööpraktikas või tööharjutuses, mille on korraldanud Tööturuamet;
b) loovisikul, kellele maksab stipendiumi loomeliit või kultuurikapital loometegevuseks ning sellega seotud täiendusõppeks;
c) sportlasel, kes saab riiklikku spordistipendiumi sportlike tipptulemuste stimuleerimiseks;
d) õpilasel ja üliõpilasel vastavalt õppetoetuste ja õppelaenu seadusele

Vajalikud lingid:

 

Vaata lisaks:

Euroopa Kultuurifondi toetus STEP Beyond toetab noorte kunstnike ja kultuuritöötajate liikuvust Euroopas. Kes saavad taotleda? Kuidas kandideerida?

UNESCO-Aschbergi stipendiumid: kunstnikevahetusprogramm. Kes saavad kandideerida? Kuidas kandideerida?

RAHVUSVAHELISED vahetusprogrammid kunstnikele: kust alustada ning mida teadma peaksite + LISATUD teabekeskuste lingid!

18 SOOVITUST, millele tasub enne reisi tähelepanu pöörata

KUIDAS toimida, kui reisil tekivad terviseprobleemid

Euroopa Noorteportaal: Välismaale elama asumine (NÕUANDED soodsa majutuse leidmiseks) + KÕIK vajalikud lingid!

Märksõnad: stipendium, stipendiumid, stipendiumi mõiste, stipendiumi maksustamine, stipendium ja tulumaks, bogliasco, bogliasco italy, stipendiumi maksustamine, stipendiumi avaldus, stipendiumi mõiste, stipendium ja tulumaks, stipendium sotsiaalmaks, uurimistöö, bfge.org, kuidas kandideerida