NordenBladet — Paljud meist peavad end ebapiisavaks ning lasevad muremõtetel üle pea lainetena kokku lüüa. Tugevad ja iseseisvad naised ei jää aga sellesse emotsiooni kinni, vaid võtavad elu ohjad endi kätesse, et täiskäigul edasi liikuda.

Tugevaks naiseks peetakse sellist naist, kes ei ela teiste ootuste järgi, vaid on ise oma elu peategelane. Ta ei sõltu teistest, aga oskab siiski ära tunda hetki, kui vajab tuge ja abi.
Need 11 märki näitavad, et sinust on kujunenud tugev ja iseseisev naine:

1. Oskad üksinda siirast rõõmu tunda
Tead ilmselt inimtüüpe, kes ei ole üksinda suutelised mitte kusagile minema ja vajavad alati kaaslast. Iseseisev naine teeb asju ka üksi. Ta ei vaja filmi vaatamiseks enda kõrvale alati sõpra või poes käimiseks nõuandjat. Ta oskab ka kodus üksi olla ja naudib oma tegemisi. Lisaks ei mõtle iseseisev naine, et heaolu parandamiseks on tal suhet vaja. Ta mõistab, et mitte miski muu ei saa teha teda õnnelikuks, kui ta ise. Ta peab enda eest ise hoolt ja kui soovib lilli, läheb neid lihtsalt poodi ostma.

2. Oskad kriitikat vastu võtta
Kellegi teise arvamuse seedimine võib tunduda tujurikkuvana, aga tugev naine oskab kriitikasse õigesti suhtuda. Ta võtab tagasiside vastu, aga ei jää negatiivse kommentaari pärast norutama. Ta teab, et seda ei pea võtma isiklikult ning sellest saab õppida. Tugev naine ei lase teise hinnangu põhjal oma fookusel paigast nihkuda.

3. Oled oma elus kohal
Oma elus kohal olemine ei ole iseenesestmõistetav. Paljude elutempo on nii kiire ja stressirohke, mistõttu nende mõtted on alatihti mujal. Tugev inimene suudab oma meelt kontrollida ja oskab lõõgastuda. Ta elab praeguses hetkes ja oskab seda nautida. Näiteks suudab ta vabal ajal töömõtted välja lülitada ning nendega taas tegeleda, kui on aeg.

4. Sul on oma arvamus
Tugev ja iseseisev naine omab isiklikku arvamust. Ta ei lase end teistest liialt mõjutada ning julgeb oma mõtted valjuhäälselt välja öelda. Tugeva natuuriga inimene teab lisaks, millal oma arvamus välja öelda ja millal vaiki olla. Alati pole muidugi lihtne teada, mida soovid ning veel enam selle järgi talitada. Iseseisval naisel on oma eesmärgid ja unistused ja ta julgeb nende poole püüelda. Ta teab, millistest unistustest tasub kinni hoida, isegi, kui see vajab rohkem pingutusi.

5. Sa ei ela selleks, et teistele meelejärgi olla
Tugev ja iseseisev naine teab, et alati pole võimalik kõigile meeltmööda olla. Ta ei püüa koguaeg kallimale, sõbrale või pereliikmele meelehead valmistada, vaid julgeb ka enda otsuseid teha. Ta ei ela teiste ootuste päraselt, vaid keskendub enda heaolule.

6. Usaldad oma instinkti
Tead ju seda kummalist kõhutunnet, kui keha püüab sulle milleski märku anda? Teinekord reageerib meie keha olukordades väga võimsalt, ilma, et peaga mõeldagi tuleks. Naine oskab oma keha märke lugeda ning usaldab vaistu.

7. Ei karda küsida
Osadel inimestel on keeruline abi, nõu või teenust paluda. Tark naine teab, et küsimine ei tee temast rumalat või nõrka inimest. Mitte keegi ei saa alati kõike teada ning sel puhul tulebki küsida. Samuti tuleb osata paluda abi, kui olukord käib üle jõu.

8. Oskad iseendale andestada
Osad inimesed suudavad endale kergemini andestada, kui teised. On inimesi, kes jäävadki muretsema, kus oleks pidanud toimima teisiti, kui jällegi leidub neid, kes jätkavad lihtsalt elu.

9. Julged langetada olulisi otsuseid
Eluga on märksa parem rahule jääda, kui kulged muudkui edasi. Tugev inimene ei rahuldu alati keskmisega, vaid rihib parimat. Kui ta pole eluga rahul, võtab ohjad kätte ning mõtleb, mida teha võiks. Tugev naine on lisaks enesekindel. Kui ta pole näiteks oma töö või paarisuhtega rahul, muudab olukorra enda jaoks panustavaks. Ta tunneb enda hinda.

10. Oskab öelda EI
Meilt oodatakse alati palju. Jääb justkui mulje, et pead olema täiuslik töötaja, abikaasa, sõber, ema ning lisaks pead endast parimal viisil hoolt kandma. Tegelikkuses ei pea kulgema mööda teiste ootuseid, teisisõnu – oska öelda EI! Millestki keeldumine viitab sellele, et tunned oma piire.

11. Austad oma keha
Iseseisev naine austab ja hoolitseb oma keha eest. Ta liigub piisavalt ja sööb tervislikku toitu selleks, kuna armastab oma keha.

Avafoto: NordenBladet