NordenBladet — Väga paljud  on oma pahameelt  avaldanud ja öelnud, et sarnase tegumoega rõivad võiksid maksta sama palju, olenemata soost. Kellele on kõige kulukam riideid osta – kas naistele, meestele, tüdrukutele või poistele? Lapsevanemad on jõudnud tõdemusele, et tüdrukute rõivastele kulub enam raha, kui poiste omadele, ütleb The Independent. Varasemad uuringud on kinnitanud, et ka naiste rõivad maksavad enim, kui meeste omad.

Kaks kolmandikku lapsevanematest on märganud, et rõivaste hinnad erinevad vastavalt soole. Hinnaerinevus algab juba nendelt rõivastelt, mis mõeldud aastasele lapsele ja 71% erinevust märganud lapsevanemad ütlevad, et tüdrukute vanemad peavad kahjuks rohkem maksma.

Lapsevanemlusele keskenduv veebileht Channel Mum korraldas uuringu ja võttis aluseks sini-rohe-triibulise poiste jope, mis oli mõeldud 1-6 aastastele ja maksis 8-9 naela, kui jällegi sarnane roosades toonides maksis 10-12 naela. Poiste aluspesu komplekt maksis 4-7 naela, kui tüdrukute oma 6-8 naela. The Independent´i sõnul pole tegemist aga ainult rõivastega. Sinised rulluisud maksid 7,99 naela, kui roosad maksid 10,99. Tuleb välja, et see seaduspärasus ei pea täiesti kogu valiku osas paika, sest näiteks poiste kingad ja teksapüksid maksavad rohkem, kui tüdrukute omad.

Uuringus osalenud lapsevanematest ütles 58%, et noorte neidude rõivad maksavad rohkem, kui poiste omad ja 52% uskusid, et tüdrukute joped/jakid on tihti kallimad, kui poiste omad. Tüdrukute rõivad olid keskmiselt 21% kallimad, kui samasugused tooted poistele, aga kui poistele mõeldud toode maksis rohkem, oli hinnavahe vaid 13,5%.

Uuringus osales üle 1500 lapsevanema, kellest 56% arvas, et kaupluses paigutatakse meelega tüdrukute ja poiste osakonnad eraldi, et hinnavahe silma ei torkaks. Enam, kui kolmandik vastajatest ütles, et nad toetaksid seda otsust, kui kõik rõivad muudetaks sooneutraalseks. Väga paljud vanemad on oma pahameelt ka sotsiaalmeedias avaldanud ja öelnud, et sarnase tegumoega rõivad võiksid ikka maksta sama palju, olenemata soost.

Avafoto: NordenBladet