NordenBladet – Feng shui on iidne Hiina õpetus, mis tähendab kodu energeetika teadlikku ravimist. Ravi, mis toimub harmoniseerimise – halva mõju äravõtmise ja hea rohkendamise teel. Mida me saame Feng shui abil muuta? Eelkõige meid ümbritseva ja meie sees oleva chi energia ehk eluenergia liikumist ning selle omadusi.

Feng Shui on üks kaheksast hiina meditsiini harust. Siia kuuluvad veel enesearendamine, meditatsioon, liikumine (tai chi, yoga), toitumine, massaaž ja kehatöö, akupunktuur ja ravimtaimed, filosoofia ja kosmoloogia. Kõigil neil on ühine kontseptsioon: tao (universaalne elujõud); chi ehk energia (energia meis ja meie ümber); yin ja yangi teooria (nais- ja meespoolus); viis elementi (puu, tuli, maa, metall, vesi) ning bagua (8 tsooni teooria).

Feng shui järgi peaksime oma kodu sisustades arvestama ümbritseva energiaga ja oskama seda enda kasuks tööle panna. Kui sinu kodus on palju kola, ei saa energia vabalt liikuda, just nagu veri ei pääse voolama, kui veenis on klomp. Mõlemad olukorrad võivad sinu elukvaliteeti rikkuda. Energia kannab endaga kaasas uusi võimalusi, rikkust, head tervist ja kõike muud, mida inimesed peavad õnnevalemi osaks. Seetõttu aitab Feng Shui sind efektiivselt elu ummikust välja tulemisel!

Inimesed, kellel esineb psühholoogiliseks häireks liigitatud asjade kuhjamise probleem, peavad sellist kola tihti osaks enda identiteedist. Oled ehk sattunud vaatama telesaateid, kus sellised “kuhjajad” oma asjadest loobuma peavad. See on dramaatiline, ent see muudab nende elu täielikult.

Kolast vabanemine võib ka sinu elu muuta, olgugi et see kola pole otseselt su elu hävitanud. Kuigi kolast ning sellega kaasnevatest mälestustest ja tunnetest loobumine võib olla emotsionaalselt kurnav, ei pea see sealjuures olema valus, kui suudad lahti lasta selle kola tähendusest oma elus.

Kõigepealt mõtle sellele, miks sa teatud asju alles hoiad. Kas sa ei usu, et oled väärt midagi paremat? Kas tunned end süüdi, kui viskad minema asju, mis sulle on kingitud? Kas enda ümbritsemine asjadega tekitab sinus jõukuse tunde, olgugi et see kola võib takistada ilmnemast võimalustel sulle tõelist jõukust tuua?

Levinud kola kogumise harjumused, millest püüa vabaneda:

#1: Enda ümbritsemine lõpetamata või ebatäielike esemete ja projektidega. Vii oma projekt lõpule, sedes endale kindel tähtaeg. Kui asi pole ettekavatsetud ajaks valmis, siis müü see maha, anna see kellelegi teisele või viska see minema.
#2: Katkised esemed. Paranda need, anna kellelegi teisele parandada või viska hoopis minema.
#3: Kasutatud riietest kramplikult kinni hoidmine.
#4: Nipsasjad. Vaata üle oma asjade kogu ja jäta alles kõik need, mis sulle tõepoolest meeldivad, sobivad su kodu sisustusega ja toovad sulle rõõmu. Rühmita need kokku. Loo enda kodus kõige jaoks oma koht ja viska minema kõik asjad, millel oma kohta ei ole.
#5: Sinu kodu jaoks liiga suured asjad. Vaata kriitiliselt üle asjad, mis võtavad sinu kodus liialt ruumi.

Astu juba täna samme oma elu parandamiseks! Vaata enda ümber ringi. Mida ütleb su kola sinu kohta?

Avafoto: NordenBladet
Allikas: Ohmygossip.fi