NordenBladet — 7.-8. märtsil toimub Tallinnas Funktsionaalsete materjalide ja tehnoloogiate doktorikooli teaduskonverents. Konverents on Tallink Spa & Konverentsi Hotellis. Doktorikooli kuuluvad tehnikaülikooli doktorandid, kes õpivad keemia ja geenitehnoloogia, keemia- ja materjalitehnoloogia, mehhanotehnika ning tehnilise füüsika doktoriõppekavadel. Doktorikooli eesmärgiks on doktoriõppe kvaliteedi ja efektiivsuse tõstmine.

Doktorikooli teaduskonverentsil osaleb 100 doktoranti ja teadlast Tallinna Tehnikaülikoolist, Tartu Ülikoolist, Tallinna Ülikoolist ning Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudist. Konverentsil peavad doktorandid suulisi ja posterettekandeid oma uurimistööst keemia, füüsika ja materjalitehnoloogia valdkondades ning osalevad diskussioonis Eesti tippteadlastega. Kokku on 23 suulist ettekannet, mille pikkus on 20 minutit, lisaks on 50 posterettekannet. Esmakordselt doktorikooli ajaloos on kavas ka doktorantide kolme minuti loengud, mida on kokku 40.

Konverentsil esineb kutsutud ettekandega Eesti Noorte Teaduste Akadeemia president Els Heinsalu, „How (is it) to be a young scientist (in Estonia)?“

Konverentsi programm http://fmtdk.ut.ee/programm-2/

Tel 6203369, ilona.oja@ttu.ee

TTÜ ASTRA programmi „TTÜ arenguprogramm aastateks 2016-2022” Funktsionaalsete materjalide ja tehnoloogiate doktorikool (2014-2020.4.01.16-0032).

 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT