NordenBladet  — Magamistuba on ruum, mis peaks olema rahulik puhke ja lõdvestumise paik. Sageli nii see pole, sest magamistuba on justkui laoruum. Sealt võib leida rõivaid, kosmeetikat, raamatuid, sisustuselemente ja tehnikaga seonduvat, vahendab Good Housekeeping UK.

Magamistoast on võimalik siiski teha rahulik ja lõõgastav paik, mis laseb sul paremini uinuda. Asjatundjate sõnul aitab see, kui likvideerid magamistoast ära need 7 asja:

1. Arved ja ülejäänud paberimajandus
Selleks, et ruumi juurde tekitada, tasub kõik töö ja argieluga seonduv paberimajandus teise tuppa viia. “Mul ei ole magamistoas kunagi paberimajandust, ega ka arvutit. Magamistoas soovin lõdvestuda ja olla rahulikus keskkonnas,” ütleb “The Declutter Monster” raamatu kirjutanud Sally Walford.

2. Tehnoloogia
Eemalda magamistoast igasugused ekraanid. Asjatundja Helen Sanderson´i sõnul ei tohiks magamistoas olla tehnikat, millest tuleb sinist valgust. “Ainus tehnoloogiaga seotud asi võib olla makk, mis on seal lõõgastava muusika jaoks. Kui sul on telefon või tahvelarvuti, siis püüa seda kasutada nii, et see oleks öövalguse peal ja lülita seade tund enne magamaminemist välja,” juhendab Sanderson.

3. Öökapi vidinad
Öökapile koguneb ajapikku igasuguseid juukseklambreid jms. Harjuta endale sisse, et viid alati kõik tarbetu omale kohale tagasi. “Minul on läheduses vaid see, mida vajan. Korras olev tuba aitab meelel lõõgastuda,” ütleb Walford.

4. Voodialune tühjaks
Ekspert Vicky Silverthorn hoiab oma voodialuse tühjana. “Magan paremini, kui tean, et voodi all on tühja ruumi. Tellisin kohe teadlikult voodi, millel pole all säilituskasti,” ütleb ta. “Voodi all saab asju hoida vaid juhul, kui need jäävad sinna ajutiselt – hooajalised riided või jõuluehted,” lisab Silverthorn.

5. Riidehunnikud
Asjatundja Beverly Wade on seda meelt, et kui ärkad hommikuti vara, tasub õhtul riided valmis panna. See tähendab seda, et riided ei vedele hiljem voodis ja mujal magamistoa põrandal. “Pane puhtad riided kohe kappi, vii mustad riided pesukorvi ja hommikul vajaminevad aseta toolile,” juhendab Silverthorn läbimõeldult tegutsema.

6. Kosmeetika, mida kasutad harva
Paljudel on väljakujunenud lemmik meigitooted ja neid, mida momendil ei kasuta, jäävad kõrvale oma aega ootama. Suure tõenäosusega ei kasutata neid tegelikkuses enam üldse ja jäävad ruumi raiskama. “Mul oli kord üks klient, kellel oli terve kapp asju täis, aga see oli väga hästi organiseeritud. Siiski ma ei soovita, et selline kapp magamistoas asuks,” ütleb Sanderson. Sorteeri kõik asjad läbi ning kui leidub tooteid, mida pole kuue kuu jooksul kasutanud, viska minema.

7. Raamatud
Magamistoas ei tasu raamatuid hoida, väljaarvatud 1-2 tk, mida parasjagu loed. Kui sa ei pane raamatuid riiulisse tagasi omale kohale, viibki see raamatute kuhjumiseni. Raamatud koguvad enda peale palju tolmu ja see häirib magamistoa õhku.

Avafoto: NordenBladet