NordenBladet – Fääri saared on hõredalt asustatud saarestik Atlandi ookeani põhjaosas. Kuni üle-eelmise nädalani eristus see Taani omavalitsuslik ala tänu oma eraldatusele ülejäänud maailmast selle poolest, et oli väheseid punkte, mida ei saanud Google Street View’st vaadata. Tänaseks on aga tänu fäärlaste lammastele kõigil interneti ligipääsuga inimestel võimalik saarte teid, linnakesi kaljusid ja koski kodust imetleda, kirjutab Earther.

Eelmisel aastal korraldas Fääri saarte turismikogu kampaania, et saada saared Street View’sse. Sest erinevalt vaalajahist oleks ju turismi seisukohalt hea, kui inimesed saaksid imeliste fjordide, koskede ja põhjala linnakeste eelvaadet nautida.

Turismikogu leidis, et parim viis Google’i tähelepanu pälvida on panna mõned saarte 80 000 lambast selle nimel tööle nii, et nende selga paigaldati 360-kraadised päikesepatareidel töötavad kaamerad.

Uitavad uted jäädvustasid imelisi kaadreid nii Fääri saarte sakilistest mägedest kui nende ümber laiuvast ookeanist. Tulemuste nimeks pandi mõistetavatel põhjustel Sheep View.

Need vaated ja vahva lugu viisid selleni, et Google andis alla. Eelmisel aastal saadeti saartele Street View tehnika. Lammaste abil jäädvustatud vaated polnud tingimata halvad, aga Google tahtis natuke korrektsemat dokumentatsiooni teedest-tänavatest, kui neljajalgsed seda suutsid pakkuda. Kaamerad jagati materjali kogumiseks ka matkajatele.

Hiljuti läks kogu jäädvustatud materjal internetti üles ja kogu kampaania on juba vilju kandnud. Washington Posti teatel on kohalikesse hotellidesse toakoha broneerimine tänavu juba 10 protsendi võrra kasvanud. Kui saarestikku külastab igal aastal vaid 350 000 inimest, siis pole see number sugugi väike.