NordenBladet – Põhjamaade Ministrite Nõukogu tutvustab mitmel pool Eestis toimuvatel infopäevadel erinevaid toetusprogramme, mida nõukogu pakub koostööks Põhjamaadega. Eile, 6.veebruaril toimus infopäev Võru kultuurimajas Kannel (Liiva 13). NordenBladet toob teieni päeva kokkuvõtte ja eksklusiivgalerii infopäevast.

Infopäeval selgitati:

– millised on Põhjamaade Ministrite Nõukogu toetusprogrammid avalikule sektorile, mittetulundusühendustele ja kultuurivaldkonnale;
– mis on toetuse taotlemise olulisemad tingimused;
– kuidas toetust taotleda;
– mis on Põhjamaade Ministrite Nõukogu ning mida teeb selle esindus Eestis 2018. aastal?

Avakõne pidasid Võru linnapea Anti Allas ning Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbik ning Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor Christer Haglund rääkis Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) 2018. aasta töösuundadest.

Oma kogemusest rääkis Võru Linnavalitsuse arendusnõunik Tiina Hallimäe, Skype vahendusel andis oma kogemusest ülevaate Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakonna noorsooteenistuse juhataja Piret Talur ning Põhja- ja Baltimaade MTÜde programmist rääkis ka MTÜ Sann ja Süük juhataja Eda Veeroja.

Töötubades jagasid tarvilikke näpunäiteid Põhjamaade Ministrite Nõukogu ametnikud Eha Vain (kultuur), Merle Kuusk (MTÜd ja PMN allasutuste külastamine ametnikele) ja Madis Kanarbik (avalik haldus).

































Fotod: NordenBladet/Helena-Reet Ennet