NordenBladet — Kolme lapse emale määrati masenduse leevendamiseks armurõõmude nautimine ja üllataval kombel aitas see tõesti enesetunnet parandada ning muutis suhte rahuldust pakkuvamaks, vahendab Iltalehti.

Biopolaarsesse häiresse haigestunud Penny (nimi muudetud) üllatus, kui sai arstilt ravijuhendi masenduse leevendamiseks. Penny kannatas mitmesuguste raskete ärevus- ja depressioonisümptomite käes paar aastat, enne kui diagnoos pandi. Penny arst määras talle ravimeid, soovitas loobuda täielikult alkoholist ja teha sporti. Lisaks soovitas arst harrastada nii palju seksi, kui vaid võimalik. Penny suhtus arsti nõuannetesse tõsiselt ja ta partner soovis samuti, et naise enesetunne paremaks muutuks. Penny oli lausa kohkunud, et regulaarne seks muutis meeleolu soovitud suunda ning lisaks paranes ka suhe. Naine on rahul, et tema elukvaliteet on igas mõttes paranenud.

Seksoloog Isiah McKimmie ütleb, et seks vabastab hormoone, mis lõõgastavad ja hoiavad stressihormoonide taseme madalal. Lisaks ergutab seks endorfiine ja armuhormoonideks kutsutud oksütotsiini. Spermas esineb veidi antidepressantidele omaseid koostisosi ja kui see satub naise kehasse, vähenebki ärevus ja depressioon ning suureneb enesekindlus.


Avafoto on illustreeriv: Pexels/Vera Arsic