NordenBladet  — Need 10 reisisihtkohta võivad olla eelseisva aasta kõige populaarsemad riigid, mida turistid külastada himustavad, ennustab Skyscanner.

Jaanuar on reisiotsingu lehekülgede kõige tihedam aeg, kui broneeritakse uusi reise. Sel puhul ongi kokku pandud list, mis annab umbakudse aimu, kuhu enim sellel aastal reisitakse. Prognoos põhineb sellel, milliseid reisisihtkohti enim otsitakse ning antud kohtadesse on lennud soodsamaks muutunud.

1. Agadir, Maroko
Agadir on Marokos populaarseim just perede seas ja näib, et see trend läheb tõusujoones edasi. Otsingumootor näitab, et selle reisisihtkoha otsing on 44% kasvanud ja soodne lennufirma Air Arabia Maroc on avanud uusi liine seitsmest Euroopa linnast.

https://www.instagram.com/p/BbM97CMl3yX/

https://www.instagram.com/p/Bdp6hBJF3Bd/?tagged=agadir

2. Victoria juga, Sambia
Victoria juga Sambias kuulub maailma ilusamate loodusnähtuste hulka. See paik oli prints Harry ja Meghan Markle mesinädalate puhkusepaigaks. Otsingute põhjal on näha, et selle sihtkoha vastu on huvi kasvanud 48%.

https://www.instagram.com/p/BduA3MrH_Pk/?tagged=victoriafalls

3. Cluj-Napoca, Rumeenia
Cluj-Napoca pakub mitmekesist kunsti, võluvaid kohvikuid ja restorane ning meeleolukat ööelu Transilvaanias. Otsingud on kasvanud 67%.

https://www.instagram.com/p/BduC2hTHWEP/?tagged=clujnapoca

4. Dubrovnik, Horvaatia
Horvaatia populaarsusel ei näi lõppu olevat ja huvi Dubrovniku vastu ei lahtu samuti. Seal filmitakse järgmist James Bond´i filmi ja see paik on ka üks Star Wars´i filmivõtete paikadest. Otsingud on kasvanud 20% võrra.

https://www.instagram.com/p/Bcu7PimgQGk/?tagged=dubrovnic

5. Hartford, Connecticut
Hartford on USA üks vanimaid linnu ja see pakub ajaloost huvitunule palju vaatamisväärsuseid. Loodushuvilised reisivad linna tavaliselt sügisel. Otsingute arv on kasvanud 79%.

https://www.instagram.com/p/BifRrZThW96/

6. Almería, Hispaania
Andaluusias asuv Almería on filmitegijate seas populaarne paik. Seal on filmitud Kleopatra ja Araabia Lawrence´i sarnaseid filmiklassikuid ning ka Game of Thrones´i teleseriaal. Reisijaid pole seal üleliia olnud, aga otsingud on kasvanud siiski 21% võrra.

https://www.instagram.com/p/BdtIjn5gd5H/?tagged=almeria

7. Kaohsiung, Taiwan
Kaohsiungis pakub huvi ööturg, kunstnikulaadad ja erinevad templid ning metsad, liivarannad. Otsingud on kasvanud 29%.

https://www.instagram.com/p/BdunII8nFnn/?tagged=kaohsiung

8. Victoria, Seišellid
Seišellide saarte pealin on India ookeanis seiliavate kruiisilaevade peamiseks peatuskohaks. Saartele pääs on nüüd paremuse poole liikunud, sest lennuliine on juurde loodud. Otsingud on kasvanud 7% võrra.

https://www.instagram.com/p/Bdukf35lYiJ/?tagged=seychelles

9. Bristol, Suurbritannia
Bristol on erinevates listides tunnustust saanud, sest see on linn, kus leiduvad mõnusad elamispinnad, kunst ja ajaloolised vaatamisväärsused. Reisijate hulk on tõusujoones kasvamas ning otsingud on tõusnud 26% võrra.

https://www.instagram.com/p/BdukmsSgQ0V/?tagged=bristol

10. Toulouse, Prantsusmaa
Toulouse on suur linn, kuid selle ajalooline keskus on kompaktne. Kõik peamised vaatamisväärsused on üksteisest jalutuskäigu kaugusel. See on põhjuseks, miks antud linn sobib vabalt nädalalõpureisiks. Otsingute määr on kasvanud 51% võrra.

https://www.instagram.com/p/Bdul23WBRVz/?tagged=toulouse

Avafoto: Maroko (NordenBladet/Helena-Reet Ennet)