NordenBladet – Salitsüülhapet kasutatakse valu leevendamiseks ja põletiku vähendamiseks juba alates 5. sajandist. Samuti on see aktiivselt kasutusel südamehaiguste raviks ning trombide tekkimise profülaktikaks. Tänapäeval on salitsüülhape aspiriini peamine koostisaine. Kuid sellel preparaadil on palju unikaalseid kasutamisvõimalusi millest enamus meist midagi täpselt ei tea.

Salitsüülhapet (Salitsülaate) esineb looduslikult mitmetes taimedes nagu paju, lamav talihali (Gaultheria procumbens L.), kobar-lursslill (Cimicifuga racemosa L. Nutt.), paplite koores (Populus spp.) suhkrukase (Betula lenta L.) koores ja ka mõnedes puuviljades, vürtsides ja mujal toidus. Suurima sisaldusega on apelsinid, vaarikad, aprikoosid, kirsid, konserveeritud tomatid, kaneel, karri, pune, paprika, tüümian ja mesi.

Siin on aspiriini 8 kasutusvõimalust:

1. Aspiriin kuivatab vinne, ravib aknet ning aitab nahka noorendada. Isegi peale puberteedi iga tekivad inimestel mõnikord vinnid, kuid neid saab efektiivselt kuivatada aspiriini abil. Esiteks tuleb teil tablett peenestada ja niisutage seda vähese veega. Järgmiseks kandke saadud pasta vinnile ja jätke see sinna mõneks minutiks, et see mõjuks. Pärast peske vee ja seebiga. Punetus on alanenud ja vinn kaob järk järgult. Aspiriinis olev salitsüülhape ravib punetust, ödeeme ja aknet aga samuti ka eemaldab naha surnud rakke ja liigset rasvasust. Algul peate te peenestama 5 aspiriini tabletti siis segage see ¼ klaasi veega ja üks teelusikatäis mett. Kui see on valmis siis kandke saadud segu nahale ja laske sel toimida 10 minutit. Siis peske nahk sooja veega. Kui te teete maski tihedasti, siis see ravib kõiki naha probleeme ja noorendab oluliselt nahka.

2. Ravib naha paksendeid. Algul on vaja peenestada 5 aspiriini tabletti, seejärel segada see sidruni mahla ja poole teelusikatäie meega. Siis määrige saadud pasta paksenditele jalgadel ja mähkige sooja käterätiku sisse. Kinnitage teibiga. 10 minuti pärast eemaldage ümbris ja saadud tulemus üllatab teid!

3.Vabastab kõõmast. Te peate purustama 2 aspiriini tabletti ja tegema sellest peenikese pulbri. Lisage see pulber oma šampoonile ja mõne minuti möödudes võite te selle maha pesta nagu tavaliselt. See kooslus ravib ja ennetab efektiivselt kõõma.

4. Kõrvaldab higi plekke riietelt. Hämmastav kuidas see lihtne trikk aitab teil vabaneda riietel olevatest plekkidest. Lihtsalt purustage paar aspiriini tabletti ja lisage neile pool klaasi vett. Peale seda peske määrdunud kohta selle seguga ja jätke see nii seisma mõneks tunniks.

5. Taastab juuste värvi. Kui teie juuksed on värvitud heledaks siis kahjuks võib kloorine vesi tõsiselt teie juukseid kahjustada. Kuid siiski saate te tagasi oma juuste sära ja kohevuse kui te lahustate 8 aspiriini tabletti klaasitäies soojas vees ja määrige sellega oma juuksed üle. Jätke see juustele mõjuma umbes 10 – 15 minutiks.

6. Puhastab nõud rasvast. Te peate valmistama puhastuspasta, segades selleks mõned peenestatud aspiriini tabletid vähese veega. Seejärel pühkige sellega nõusid ja tulemus on hämmastav.

7. Aitab taimedel kauem värskena püsida. Teil on vaja lisada peenestatud aspiriin lillekastmis vette ja see lükkab nende närbumise edasi. Peale seda võite te kindlad olla, et need seisavad kauem värskena.

8. Aitab putukahammustuste korral. Selleks, et leevendada sügelust ja põletikku tuleb peenestatud tablett puistata hammustustele. Ärge unustage, et te peate külastama oma perearsti kui te olete mesilase hammustuse peale allergiline.